Has Mandıra ve Has Resıdence Açılışı Yapıldı

Tarih : 2014-12-12 / Kategori : Genel Haber

Has Mandıra ve Has Resıdence Açılışı Yapıldı

            Has Mandıra ve Has Resıdence satış mağazası görkemli bir açılışla Iğdır’lıların hizmetine açıldı.

 

           Açılışa Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, MHP İl Başkanı Cahit Erol, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulkadir Özsular,  İl Müftüsü Cüneyt Kulaz, Kurum Müdürleri, İş adamları, ve vatandaşlar katıldı.

           Açılış öncesi konuşan Has Gıda Sahibi Ziya Yiğit, Firmamız kurulduğu günden buyana hep yenilikçi projeler geliştirmiştir. 2009 Yılında Organize sanayi bölgesinde 15 Bin metre kare üzerinde kurulu olan 2500m2 kapalı olan alanımızda modern teknikleri kullanarak üretim faaliyetlerini sürdürmektedir. 12 Ay boyunca sürekli üretim yapan entegre tesislerin başında gelmektedir. Günlük 80 ton süt işlemekte olan firmamız enson 2014 yılında Serka kalkınma ajansıyla ortaklaşa hazırladığımız proje kapsamında günlük 100 ton süt işleme kapastesine ulaşmıştır. Firmamız TSE ve İSO kalitesi ile %100 doğal olarak üretilmekte ve 1700 çifçimizden doğal süt alınmaktadır.  Firmamız bünyesinde 70’e yakın işçi isdihtam edilmektedir. Bölge bayilikleriyle İşletmekte olduğumuz ürünleri Iğdır’ın bir markası olarak satışları yapılmaktadır. Bunun yanısıra 1+1 Stüdyo tipi daireleri içi eşyalı inşa ederek  İl dışından gelen misafirlerimizin yararlanabilmesi için konaklama merkezi haline getirdik. Bir başka projemiz ise 1000 Baş kapasteli bir çiflik kurmayı hedefliyoruz. İşletmemizdeki yetiştirdiğimiz hayvanları çifçilerimize dağıtmayı hedefliyoruz. “şeklinde konuştu.

           Daha sonra Konuşan Iğdır Valisi Davut Haner, Iğdır her geçen gün gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bugünde Özel bir sektör olan Has Mandıra satış mağazasının açılışını yapmak için burdayız. Iğdır Denilince Türkiyede Ovasıyla hayvancılığıyla ön planda gelmekte buda rakabete açık olduğu iki alanı oluşturmakta tarım ve hayvancılık bu kapsamda diğer illere ve ülkelere baktığımızda bir yada iki firma markasıyla sürükleyip götürmektedir. Iğdır’dada Has Mandıra’nın öncü firma olarak kendini geliştireceğine ben inanıyorum. Yeterki isabetli kararlar alıp yatırımlar yapmak lazım. Has mandırada bu yolda yola çıkan firmalardan birisi bugüne kadar yapmış olduğu projelere ve bundan sonraki yapmayı planladığı projelerinde inşallah başarılı olurlar. Hem kendileri kazanır. Hem Iğdır kazanır hemde ülkemiz kazanı. diyoruz. Tekrar Has Mandıra satış mağazasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi.

          Açılışta konuşan Belediye Başkanı Murat Yikit’ise, Has Mandıra gün geçtikçe marka haline geldi. 

Özelikle bu alanda markalaşma sergileyebilmek gerçekten çok önemlidir. Bizler bu konuda Iğdır’ı bir tarım kenti yapmak gerekiyor. Iğdır’ı beton Iğdır değilde tarımsal alanda endirüsyel alanda çok ciddi manada desdeklememiz gerekiyor.  Bu konuda belediye olarak üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız.”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası