Iğdır'da Beyin Fırtınası Oluşturuldu

Tarih : 2015-01-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'da Beyin Fırtınası Oluşturuldu

         Iğdır'da Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Gerçekleştirildi

 

Iğdır Valiliği Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen Başkanlığında 33 Kişiden oluşan proje koordinasyon ekibi kuruldu. Bir haftalık kurs sonrası proje ekibine “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” verildi. Kurs sonrası sertifikaları Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen tarafından Valilik çok amaçlı toplantı salonunda verildi.

Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, Iğdır  Valiliği Proje Koordinasyon Merkezinin temel hedeflerinden biri olan İlimizdeki kurumların proje yazma ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi kapsamında ilimizde bulunan Resmi kurum ve kuruluşlardan proje konusunda uzman olan ekipler oluşturduk. Bu ekiplerle Iğdır’ı nasıl geliştirebiliriz.  Iğdır’ın yaşanabilir bir kent olması için neler yapabiliriz konusunda bir proje ekibi yani beyin fırtınası oluşturduk. Hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmeyi hedefliyoruz. Kurmuş olduğumuz ekibimizden şehirlerine ve bölgelerine daha fazla yatırım çekilmesi için yurt dışından veya il dışından gelen heyetlere kent ekonomisine ilişkin bilgi sunmalarını da istiyoruz” dedi.

Özmen,  “Öngörülen ve değerlendirmeye alınacak  olan projelerle bunu dahada geliştireceğiz. Kentle ilgili ekonomik ve bölgesel kalkınma çalışmalarında vermiş olduğumuz bir haftalık kurs sonrası çeşitli proje ve önerileri olan proje ekibine sertifikalarını verdik.” dedi.

Sertifika töreni sonrası Proje görüş ve öneriler masaya yatırıldı.

             Turizm Amaçlı

Ağrı Dağı, Nuhun gemisi Maketi, Tuz Mağaraları, Ejder Kervan sarayı vb yerleri turizm açısından ön planda tutmak ve Iğdır’a gelen turist sayısını artırmak için neler yapılabilir konuları ele alındı.

 

Trafik Sorunu

Iğdır’da her geçen gün artan araç sayısıyla trafik nerdeyse durma noktasına gelindi.  Trafiğin rahatlaması için yeni güzergahlar belirlenmesi ve tek yönlü yolların kullanılması konusu ele alındı.

 

Oto Park Sorunu

Otopark sorununa çözüm olarakta Belediye binasının ilerleyen yıllarda yıkılması ve belirli alanda  yeraltı oto parkı oluşturulması planlandı.

 Şehir Meydanı Oluşturulması

Atatürk caddesi Zübeyde hanım bulvarının olduğu alanda  araç trafiği ve yayaların sık kullandığı bölgenin trafiğe kapanması ve vatandaşın oturup dinlenebileceği rahat bir şekilde gezebileceği bir meydan haline getirilmesi ele alındı.

          Bisiklet yolu oluşturulması

Iğdır ovasının düz bir ova oluşundan dolayı ulaşım aracı olarak kullanılan bisiklet sayısının fazlalığı göz önünde bulundurularak bisiklet kullanıcıları için Halfeli beldesinden Melekli beldesine kadar olan güzergahta tek yöne  bisiklet yolu yapılması  ve olası bisiklet kazalarının önüne geçilmesi konusu ele alındı.

 

Dış Kaynaklardan Faydalanmak

Iğdır’da bulunan resmi kurum ve kuruluşların bir çatı altında toplanması, ortak kararlar alması, Iğdır’ın yaşanabilir bir kent olması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi için neler yapılabilir. Serka, Kosgeb, Avrupa birliği ve Dap, Üniversite, Esnaf ve sanatkarlar, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Resmi kurum ve kuruluşlar  ve benzeri dış kaynaklardan nasıl faydalanabiliriz  konusu değerlendirildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası