MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 24 Kasım Öğretmenler Gününe İlişkin Mesajı

Tarih : 2012-11-23 / Kategori : Duyurular

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın 24 Kasım Öğretmenler Gününe İlişkin Mesajı

        MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, 24 kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
        Oğan Mesajında şu görüşlere yer verdi:"Türkiye’de son yıllar binlerce öğrencimiz dersliklerde öğretmen beklemekte, binlerce öğretmenimiz ise görevlerini ifa etmeyi beklemektedir. Öğrenciyi öğrenmeye, öğretmeni ise öğretmeye hasret bırakan bir anlayış, her şeyden önce geleceğe için tehlike arz etmektedir. Öğretmenlerimizin bir kısmı öğrencisine hasretken, iktidarın yanlış politikası sebebiyle eşinden ayrı şehirlerde görev yapmak da öğretmenlerimizin bir diğer sıkıntısıdır. İktidarın görevlerine atamak yerine bir kenara attığı ve görmezden geldiği ilim dağıtan insanlarımızın onurlu mücadelelerinde onların yanında olmak bizler için gurur kaynağıdır.
Ülkemizde eğitimi en büyük düşmanı gören terör örgütü PKK, hedef tahtasına öğretmenlerimizi oturtarak, onlara karşı giriştiği eylemlerle korku yaratmaya çalışsa da milletimiz buna asla izin vermeyecektir. Iğdır’ın Bulakbaşı köyü hatırlanacağı üzere kaçırılan öğretmenlerini PKK’nın elinden alarak takdir edilmesi gereken bir olaya imza atmıştır. Öğretmenlerine sahip çıkan Iğdırlılar, böylece Türkiye’nin her tarafında örnek alınması gereken bir tavır sergilemişlerdir.
    Kalabalık sınıflarda, materyal sıkıntısıyla özveriyle ders anlatmaya çabalayan öğretmenlerimizin sorunları bunlardan da ibaret değildir. Geleceğimizin inşasında en büyük rolü oynayan öğretmenlerimizin haklarının muntazam bir şekilde güvence altına alınması aynı zamanda geleceğimizin güvencesi demektir. Dolayısıyla, özlük hakları konusunda da öğretmenlerimizin sıkıntılarının çözülmesi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
    Vicdanı hür, fikri hür ve irfanı hür nesiller yetiştirmek için gayret eden öğretmenlerimiz, elleri öpülesi ve hepimizin hayatta aldığı yolda en önemli yol göstericimizdir. Bu nedenle öğretmenliğin, sadece uygulanan bir sınavla ölçülemeyecek kadar ulvi bir vazife olduğu hiç kimse tarafından unutulmamalıdır.Bu hislerle, Çanakkale’den Iğdır’a Türkiye’mizin her köşesinden dünyanın en ücra noktasına kadar görev yapan, kendilerini öğrencilerine adayan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bugün Öğretmenler gününde toprağa verdiğimiz Türk Dünyasının Öğretmeni Prof. Dr. Turan YAZGAN hocamıza Allah'tan rahmet diliyor, Teröre kurban verdiğimiz şehit öğretmenlerimizi ve Türk milletinin Başöğretmeni Mustafa Kemal ATATÜRK’ü hürmet ve minnetle anıyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası