TELEKOMDAN NAHCIVAN ÖZERK CUMHURİYETİNE FİBER OPTİK KABLO ÇEKİLDİ

Tarih : 2008-02-27 / Kategori : Genel Haber

 Ermeni ablukası altında bulunan Nahcıvan Özerk cumhuriyetine Iğdır'dan Türk Telekom tarafından 24'lük fiber optik kablo çekildi. Iğdır Telekom müdürü Turgut Şekertekin'den alınan bilgiye göre, "Iğdır Nahcıvan arasına çeki len 133.343 metrelik fiber optik kablo ile Nahcıvan Özerk  Cumhuriyeti Türkiye üzerinden her türlü haberleşmesini sağlı yacak.”
 

  Türk Telekom Genel Müdürlüğü tarafından hibe olarak yaptırılan projenin sorumluluğunu Türk Telekom Iğdır  Müdürü Turgut Şekertekin  ve Müdür Yardımcısı Cevdet Önal yaparak hazır hale getirdi.
  Yakında Türk Telekom genel müdürlüğünce hizmete sokulacak olan sistemle Nahcıvan Özerk cumhuriyeti bütün dünya ile her türlü haberleşmeyi sağlayacak.
 Nahcıvan  Özerk cumhuriyeti halen haberleşmesini İran üzerinden sağlıyor. Ermeni Sorunu ortadan kalktığı anda Iğdır bağlantılı  Nahcıvan üzerinden bütün ortaasya cumhuriyetleride haberleşmelerini bu hat üzerinden sağlamış olacak. Her türlü haberleşmeyi sağlayacak olan 24'lük fiber optik kablo bağlantısı ve sistem kurularak açılacağı günü bekliyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası