MHP İl Başkanı Cahit Erol, "Nevruz Bayramı Türk Milletinin Bayramıdır"

Tarih : 2013-03-20 / Kategori : Siyaset

MHP İl Başkanı Cahit Erol,

    MHP Iğdır il Başkanı Cahit Erol 21 Mart Nevruz bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Erol, mesajında Nevruz bayramının Türk milletinin bayramı olduğunu, asırlardan beri Türk milletinin kültürünü medeniyetini özünü sözünü sımsıcak kucağında günümüze kadar, şanla, şerefle yüklenip getiren ulu nevruzu, bizlerde  Türk milleti olarak bağrımıza basıp, bu kutlu günü   ateşler yakarak, esareti özgürlüğe çevirip, sevinç göstergesi olarak ateşlerin üzerinden atlayıp uğursuzluğu, gelecek uğurlara diyerek, hafifleme inancını yaşıyoruz. Köse, Köse dediğimiz bir kadınla bir erkeğin yüzlerini unlayıp ev, ev dolaşarak, hediyeler toplayarak, zorluklardan mürrefah bir hayata geçişin göstergesini yaşıyoruz.;  mezarlık ziyaretlerine çıkıp, mezarlıklarda hatimler indirip, dünyadan göçenleri yad edip Fatihalar okuyoruz. küçücük çocuklara da çerez, meyve dağıtıp nevruzu geleneklerimize uygun kutluyoruz. Asırlardan beridir bu geleneğimiz ve törelerimiz devam etmektedir. Bu anane dünyada hiçbir millet de olmadığı gibi Türk dünyasın da da yalnız Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan Türklerinde vardır. “ dedi.
     Nevruz bayramını nevruz bayramı olarak kutlayan her Türk insanının evinde en az yedi çeşit meyve, çerez, tatlı vs. mutlaka vardır diyen Erol, ”Parası olmayan ya borç alır, ve ya evinden bir şeyi satarak mutlaka yedi levini hayata geçirir. Baca Bacanın özelliği ise o gün evinde herkes mutlaka güzel sözler konuşur, çünkü eş dost birbirinin evini dinler, güzel söz işitilmesi dinleyeni mutlu eder, güzel olmayan söz ise dinleyeni mutsuz eder, onun için herkes güzel sözler sarf ederler. Ve mendil atılır kapı önlerine zile basılarak ve o mendile de hediyeler konularak kim olduğuna da bakmayarak tekrar kapının dışına bırakılır. Mendil atan gelip alıp gider. Nevruz Türk bayramının  mili bayramıdır kültürünün bir yansımasıdır. Bu bayramda Iğdır Halkını Türk milletini birlik beraberlik içinde olmaya, Türk Milleti ve Türk vatanı üzerinde oynan oyunları bozmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-03-20 12:41:36

    saygilar.biz 1979 kadarköyde yasarken narviz bayramini kutlardik o zamanlar köyümüze gelip köyümüzde yasayan kürt komsular sasirirdi ne yapiyorsunuz derdi bizde onlara anlatirdik .simdi hersey terscevirmeye calisiyorlar tipki ermenilerin yaptigi gibi onlar yakti yikti öldürdü biz suclu olduk .herseyin tersini söylüyorlar dünyayida kandiriyorlar.aslinda kendilerini kandiriyorlar dünya onlarla oynuyor ...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası