İl Sağlık Müdürü Erol “Kanserde Erken Teşhis Önemlidir” dedi

Tarih : 2013-04-06 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü Erol “Kanserde Erken Teşhis Önemlidir” dedi

       İl Sağlık Müdürü Alperslan Erol, “Kanser hastalığı konusunda halkın bilinçlendirilmesi için 1-7 Nisan “Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir.” dedi.
    Kanser hastalığı konusunda bilgi veren Erol şunları kaydetti ; “Kanser hastalığı en basit tanımıyla, hücrenin olağandışı bölünüp çoğalmasıdır. Kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoğalır. Organların işlevlerini yapmalarını engeller.
        Günümüzde her ülkede, her yaşta görülebilen, coğrafi sınır tanımayan, sosyal statü ve gelir durumu ayrımı yapmayan kanser hastalığı evrensel bir sorun niteliğindedir. Kansere karşı alınacak önlemlerde, yapılacak savaşta temel ilke; kanser etkenlerinden kaçınmak ve hastalığın erken tanımıdır. Kanser etiyolojisinde alkol kullananlar, sigara içenler, boya işlerinde çalışanlar, kimyasal maddelere, güneş ve röntgen ışınlarına maruz kalanlar risk grubu oluşturmaktadırlar.
      Kanserden korunmanın 10 altın kuralı:Sigara içmemek, Alkol almamak,  Radyasyondan uzak durmak, Enfeksiyonlardan korunmak, Sağlıklı beslenmek,  Egzersiz yapmak,  Kilo dengesini korumak,  Kanserin erken belirti ve bulgularını bilmek,  Kanser riskini bilmek ve kanser tarama programlarına girmek, Stresle başa çıkmak.başlıca çözümleridir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası