CHP, 90'ıncı Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Tarih : 2013-09-10 / Kategori : Siyaset

CHP, 90'ıncı Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

    Cumhuriyet Halk Partisi Kars İl Örgütü, CHP’nin 90’ıncı yılı nedeniyle basın toplantısı düzenledi.
    Toplantıda konuşan CHP Kars İl Başkan Yardımcısı Özfer Koçak, CHP’nin dev bir çınar olduğuna vurgu yaparak partisinin kuruluş yıl dönümünü kutladı. CHP’nin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından emperyalizme karşı ulusal başkaldırın öncüsü olan Kuvayi Milliye ruhuyla kurulduğunu belirterek, partilerinin 90’ıncı yıl dönümünü büyük bir onur ve mutlulukla kutlamakta olduklarını söyledi.
    CHP İl Örgüt adına açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Koçak,  CHP’nin tarihsel kimliğinin Atatürk devrimlerinin birikimleriyle “6 Ok” ilkeleri eşliğinde ve Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet İnönü’nün ‘Namussuzlar da en az namuslular kadar onurludur’ sözleri ile öz hedefini bulan bu özlü sözler ile soylu ve erdemli bir gelenkle şekillenmiş olduğunu da kaydetti.
    AMACIMIZ ÖZGÜR MUTLU VE REGARENK BİR TÜRKİYE’DİR
    Atatürk ilkelerinin CHP’nin siyasi kimliği ve ideolojisi olduğunu da kaydeden Koçak açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kullandı:
    “Ulusal bağımsızlık mücadelemizin birikimleri ve Atatürk devrimleri ile bu eşsiz felsefi ve ahlaki değerleri anlatan Atatürk ilkeleri, bir bütün olarak siyasi kimliğimiz ile ideolojimiz, parti programının tarihsel kaynağı ve en güçlü dayanağıdır. Amacımız özgür mutlu ve rengârenk bir Türkiye’dir. Halk ve özgürlüklerin egemen, yurttaşlarımızın eşit ve barış içerisinde yaşadığı bir Türküyedir. Siyaset, kişisel çıkar ve toplumsal dayatma aracı değil, yurttaşa hizmet yolu olan bir Türkiye’dir. Halkın üstün, yargının bağımsız ve tarafsız olduğu bir Türkiye’dir. Çoğulcu katılımcı ve güçlü demokrasiyle sahip bir Türkiye kurmak istiyoruz. Bilim kültür ve sanatın özgür yaratıcı aynı zamanda da yükselen bir değer olduğu Türkiye yaratmak istiyoruz. Halkımız için halkla birlikte herkes için hukuk ve refahı yükselen bir Türkiye özlemindeyiz. CHP 90 yıllık dev bir çınardır. Ülkemizi bu felsefelerimizle beraber yükselteceğiz. Bu anlamda tüm partililerimizin 90’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlar, önümüzdeki yerel seçimlerin birlik, beraberlik ve huzur içinde geçmesini dilerim.” 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası