MHP İl Başkanı Cahit Erol" BDP'li Belediye Hayali Seçmen Yazıyor Iğdır'ın Demografik Yapısını Değiştiriyor"dedi

Tarih : 2013-09-27 / Kategori : Siyaset

MHP İl Başkanı Cahit Erol

            MHP İl Başkanı Cahit Erol, İl binasında düzenlediği basın toplantısında BDP’li belediyenin hayali seçmen yazarak Iğdır’da seçimi bir kere daha kazanmak için  kanunsuz yollara girdiğini belirtti.
       Erol, ”Bilindiği gibi 30 Mart 2014 tarihinde ülkemiz genelinde mahalli idareler seçimleri yapılacaktır. Bu seçimler ile ülkemizi ve şehrimizi 5 yıl süre ile yönetecek Belediye Başkanları, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve azalarını seçeceğiz. Ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesi dileğimizdir.                                                                                                         Seçim kazanmak seçmenin sayısı ile direk bağlantılıdır. Gerçekte Iğdır belediyesi sınırları içerisinde MHP li veya MHP ye oy verebilecek seçmen sayısı %65 civarındadır.Bu durumda seçim kazanmak isteyen partiler seçmen iradesini değiştirme güçleri yok ise dışarıdan sahte seçmen getirmek veya demografik yapıyı değiştirmek yoluna gitmektedirler.BDP’li Belediye Başkanı göreve gelir gelmez strateji ve taktiklerini hayata geçirmeye başlamıştır. Öncelikle bölme ve parçalama taktiğini hayata geçirmiştir.BDP mensuplarının hazırladıkları stratejik raporlara göre Iğdır da ilk aşamada Türk unsurları ürkütmemek ve iyi geçinmek gerekmektedir.  Bu bağlamda öncelikle nüfusun demografik yapısı ile sessizce oynamak ve kendilerine oy verebilecek nüfusu arttırarak, Türk nüfusun azaltılması hedeflenmektedir.Bu insanları buralarda iskân etmek ve nihayetinde nüfus dengesini değiştirmek için, ciddi çalışmalar yapılmaktadır.Iğdır Belediye Meclisinin 05 Ekim 2012 tarih ve 2012/164 sayılı kararı ile Erhacı köyü, Karakuyu Köyü, Suveren Köyü ve Gürpınar Köyleri Iğdır Belediyesinin mücavir alan sınırlarına dahil edilmiştir. Bu alan mevcut Iğdır Belediyesi hizmet alanın yaklaşık 20 katıdır.. Bu alanların hiç birinin mücavir alan ilan edilme vasıflarında olmadığı, şehrin gelişme eğiliminin batıya doğru olduğu buradaki amacın devletin mera vasıflı arazilerinin paylaşılması olduğu açıktır.,,
Yine Iğdır Belediye Başkanlığı"nın teşebbüsleri ile Iğdır Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve Mahkeme kararları ile Iğdır Belediye Başkanlığı lehine tescil ettirilen mera vasıflı taşınmazların, bu vasfının kaldırılarak arsa vasfına dönüştürülmesi ve bu arsaların satışının kendilerine oy verebilecek buralara iskânı hedeflenmektedir.Bu konuda da Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır İl Başkanlığı olarak bu çalışmanın haksız, yersiz ve İlimizin demografik yapısını değiştirmeye yönelik olduğuna ilişkin basın açıklaması yaptık.Yine aynı odaklar bu konudaki kararlılıklarından vazgeçmeksizin bu kere de Halfeli Beldesinde aynı oyun oynamak istediler.27 Haziran 2013 tarihinde Toprak koruma kurulu toplanarak Halfeli hudutları dahilinde bulunan 1280 hektarlık mera,devlete ait tarım vasıflı hazine arazilerinin vasıflarının değiştirilerek imara açılması kararı ile 7500 nüfuslu Halfeli Beldesinde 80.000 nüfusun ikamet edebileceği bir alanı imara açmak istediler.Verimli tarım arazilerinin ve meraların kanuna aykırı olarak ve hiçbir ilkeye uymaksızın değiştirilme gayretleri karşısında harekete geçerek kamuoyu oluşturma çalışmaları ve basın açıklamaları yaptık.Bu çalışmalar neticesinde bu hedefler şimdilik askıya alınarak, geri adım atmıştır.” dedi.
             ığdır’ın seçmen profilini değiştirmek ve tekrar seçimi kazanmak için  sahte oy yazılımı yapılmaktadır diyen Erol, şunları söyledi:””Şu anda 2009 mahalli idareler seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanlığı için oy kullanacak seçmen sayısı; 41.692 kişidir. Şu anda 2014 mahalli idareler seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanlığı için oy kullanacak hali hazır durumdaki seçmen sayısı; 49.485 kişidir. Aradan geçen 4,5 yıllık zaman içerisinde seçmen sayısı 7793 kişi artmıştır.2009 yılında Iğdır Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan kişi sayısı 76.000 iken 2013 yılında Iğdır Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan kişi sayısı 83.000 kişi olmuştur. Artan nüfusta kişi sayısı 7000 kişi olmasına rağmen artan seçmen sayısı 7793 kişi olmuştur. Artan kişi sayısından 793 fazla seçmen artmıştır.Bu hesaba göre Iğdır’da hiç çocuk dünyaya gelmemiş veya ığdır’a göç eden kişiler arasında hiç çocuk yoktur.Seçmen profilindeki Artış olan Mahalleler genellikle Kürt nüfusun yaşadığı kesimdir.Özgür (7 Kasım) mahallesinde 1478 seçmen,Konaklı Mahallesinde 559 seçmen,Karaağaç mahallesinde 1162 seçmen, Emek (12 Eylül)mahallesinde 899 seçmen,Cumhuriyet mahallesinde 842 seçmen kaydedilmiştir.Türk mahallelerindeki artış normal artışlardır.Bu duruma göre 5500 kürt seçmen kaydedilmiş olup en az 3.500 sahte yazılım mevcuttur. Sonuç olarak; 1-30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli idareler seçiminde oy kullanacak seçmen sayısına etki etmek amacı ile yalan beyanda bulunularak sahte ikamet elde etmek sureti ile sahte seçmen yazılmaktadır.2-Yaptığımız araştırmalarda apartman sakinleri ve mahalle muhtarlarının hiç tanımadığı, nerede oturdukları bilinmeyen şahısların ikametgâh adresi edindikleri tespit edilmiştir.3-Topçular Mah. İrem can apt. No:7 adresinde bulunan 11 dairelik apartmanda 13 dairede ikamet edildiği tespit edilmiştir. Burada adres gösterip seçmen olan şahıslar apartman sakinleri tarafından hiç görülmemiş ve tanınmamaktadırlar.4-İnşaat halinde olan binalarda boş olan ve oturulmayan yerler sanki içerisinde oturanlar varmış gibi adres gösterilmekte ve seçmen olarak yazılmaktadırlar. Bu şekilde seçime tesir edecek çok sayıda sahte yazılım mevcuttur.
5-Geçmiş dönemde üniversite öğrencisi olup mezun olan kişilerin halen seçmen kayıtları devam ettirilmektedir. 6-Bu durum anayasamızda teminat altına alınan seçme ve seçilme hakkına açık bir müdahale olduğu gibi bizi ve halkımızın zarara uğratmaktadır. Mağduriyetimize binaen suçlular hakkında Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyetçi olacağız. Bu haksız ve kanunsuz durumu ülke gündemine taşıyarak suçlu ve sahtekarların cezalandırılması ve sahte seçmen yazılımının iptali için sonuna kadar işin takipçisi olacağız. Vatan sahipsiz değildir”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası