ÖĞRENCİLERDEN DOĞAYA DESTEK

Tarih : 2008-03-29 / Kategori : Genel Haber

 Iğdır'ımızda öğrencilerin doğaya destekleri hız kesmiyor. İlimiz Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri koordinasyonunda fidan dikim etkinliği yaptı. Hoşhaber İlköğretim okulu bahçesine 55 fidan dikildi. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra Halfeli İlköğretim okulu müdürü Ahmet Özdemir, Müdür Yardımcıları Bülent Kurt, Yılmaz Hun ve  öğretmenler katıldı.

 Etkinlik öncesinde konuşan Ziya Gökalp İlk Öğretim Okulu Müdür Yardımcısı  Metin Taştan  İl Çevre ve  Orman Müdürü Taner Tazegün’e Yeşil Iğdır'ın adına layık bir görünüme kavuşması için elinden gelen desteği sağladığı için teşekkür ettiğini söyledi. Taştan  Öğrencilere  "Dünyamızın doğal dengesi gittikçe bozuluyor. Her yaz yüksek miktarda ormanlarımız yangına yenik düşüyor. Bizler, bu işi seve seve gönüllü olarak yapmalıyız. Hepimiz elimizden geldiğince çevremizi yeşillendirmeliyiz” dedi.
 Fidan dikimi konusunda gerekli bilgileri alan öğrenciler ve öğretmenler, 55 adet çam ve selvi fidanını toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonrasında öğrenciler, doğaya destek olmaktan mutluluk duyduklarını söylerken; Okul Müdür  Yardımcısı Metin Taştan, "Okulumuz adına bir hatıra ormanı oluşturmaktan mutluluk duyu yoruz. Daha yeşil bir çevre için elimizden geleni yapacağız." dedi.    Okul Memuru Alev Parlar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını koruma kulübü öğretmeni Yeşim Kaygı Yaşar ise "Bugün okulumuz adına bir hatıra ormanı oluşturduk. Bundan gurur duyuyoruz bu dönem içerisinde farklı çevre projelerine imza atmak istiyoruz. Bu çerçevede yine Çevre ve  Orman İl müdürlüğü ile yeni ağaç dikim etkinliklerinde bulunmayı planlıyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası