IĞDIR'DA KURAKLIK HAD SAHFADA İLKBAHARDA BİLE, YAZ KURAKLIĞI GÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Tarih : 2008-04-29 / Kategori : Genel Haber

  İlimizde kuraklık mevsimi şimdiden başladı. Genellikle Ağustos aylarında görülen yaz kuraklığının şimdiden başlaması pek hayra alamet değil.
 Mart ve Nisan aylarında yağması beklenen yağmurların yağmaması nedeniyle dağ taş susuzluktan çatladı.

Baharın gelmesi ile yeşillenen kırlardaki otların birkaç gün içerisinde kuruması ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda yem bulmakta zorlanmaya başladılar.
 Hayvan besleyen kişilerin umudu olan yeşil ot, ne yazık ki, ilimizde bulunmuyor. Havaların böyle gitmesi halinde doğal dengenin de bozulabileceğine dikkat çeken uzmanlar: “Yılanından, tilkisine, kekliğinden kırlangıcına kadar her canlı bu kuraklıktan et kilenecektir.” dediler.
 Kuraklıktan en çok etkilenecek olanlar ise çiftçiler ve hayvan besicileri. Küçükbaş hayvan saklayan ve genellikle yaylalara giden besiciler, bu kuraklıktan yaylaların da etkilenmesi halinde hayvanlarının açlıktan öleceğini söylediler.
 İlimiz arazisinin genelde sulak olduğunu söyleyen çiftçiler: “Havanın kurak gitmesi Aras Nehri’ndeki su miktarını azaltacaktır. Bu yıl ekinleri sulamakta zorluk çekeceğimiz şimdiden bellidir. Zaten kıt kanaat geçiniyorduk. Bir de kuraklık ekinleri etkilerse iyice perişan olacağız.” dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası