Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

Tarih : 2015-05-13 / Kategori : Duyurular

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Mesajı

          Engelliler Haftası  Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede 10–16 Mayıs arası Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır. Engelliler toplumun ayrılmaz bir parçasıdır. Engelli bireylerin sorunları yalnızca onları ve ailelerini değil, tüm insanlığı kuşatan toplumsal sorunlardır.

 

        Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak doğru politikalar ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden, mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek devlet ve toplum olarak en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda, yapılacak olan iyileştirmelerle, bundan sonra da engelli vatandaşlarımız daha iyi hayat şartlarına kavuşacak,  eğitim,  erişim, ulaşım sağlık, istihdam gibi alanlarda hakları olan hizmetleri alabileceklerdir.

          Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda engellilerimizin toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen kişiler olmalarına imkan tanımak, engellilerimizin eğitimle, istihdamla üretken olmalarını sağlayarak bağımsız yaşayabilmelerine destek vermek hedefi ile hareket ediyoruz. Bundan sonra da engelli olanlarla olmayanlar arasındaki mesafeyi ortadan kaldıracak çalışmaların öncüsü olacağız. Engellilere yönelik yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda tüm Iğdır halkının ve tüm kamu kurumlarının desteğini görmek istediğimizi belirtiyor, engelli vatandaşlarımızın daima yanlarında olduğumuzu belirterek  10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nı kutluyor,  şahsım ve Bakanlığım adına bütün engellileri sevgiyle selamlayarak saygılarımı sunarım.

                 Adem SAFA

    Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Facebook Beğenenler

  1. muhtar 2015-05-13 06:32:42

    ya ne kadar güzel oturuyorum işim gücümde pek yok.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası