‘Iğdır’da Türkler Mhp De Birleşmeli’

Tarih : 2015-05-30 / Kategori : Genel Haber

‘Iğdır’da Türkler Mhp De Birleşmeli’

          DAK Azerbaycan Heyyet Başkanı Dr.Sefter Rehimli, 7 Haziran’da yapılacak olan Milletvekili seçimleri konusunda bir açıklama yaparak “Iğdır’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlar kazanma şansı yüksek olan MHP adayına oyunu vermelidir.” dedi.

 7 Haziran seçimlerinin Iğdır için çok önemli olduğunu vurgulayan DAK Azerbaycan Heyyet Başkanı ve siyaset uzmanı Dr. Sefter Rehimli, ”Ermeni Daisporası Iğdır seçimlerine el atmıştır. Özellikle                         Azerbaycan Türkü olan siyasetçilerin milletvekili olmamaları için çalışıyorlar. Bu çerçevede Azerbaycan Türk’ü olan her alanda Hocalı faciasını dile getirip Ermenilere cevap veren Azerbaycan kökenli eski millet vekilleri  gibi milletvekillerinin listeye girip aday olmaları engellenmiştir. Şimdiyse Iğdır’da MHP adaylarının kazanmamaları için faaliyet göstermekte, Azerbaycan Türklerinin oylarını bölmek parçalamak için mücadele vermektedirler. Bu kapsamda Türk kökenli vatandaşların oylarını bölüp AK Parti ve CHP’ye yönlendirme gayreti içindedirler. Amaçları geçen seçimde 27 bin oy alan MHP’nin adayları Azerbaycan sevdalısı, Azerbaycan’ın hakkını her alanda savunan diasporacı İsa Yaşar Tezel ve Sefer Karakoyunlu’yu seçtirmemektir. Ben İnanıyorum ki Iğdır’da yaşayan Türk kökenli vatandaşlar bu oyuna gelmeyecek, oylarını bölmeyecektir.“ dedi.
            Iğdır’da yaptığım araştırmada Kürt kökenli vatandaşların çoğunluğunun  HDP, bir kısmının da Ak partiye oy vereceğini tespit ettiğini söyleyen Dr. Rehimli, “Türk kökenli vatandaşlarda particilik yapmadan en güçlü parti konumunda olan MHP  diyeceklerdir. Geçen seçimlere baktığımızda MHP 27  bin, BDP 25 bin, AKP 18  bin, CHP ise 1300 oy almıştır. Bu durumda Iğdır’da ki seçimler HDP ve MHP arasında geçmektedir. Bunu bilen Ermeni Diaporası MHP oylarını bölmenin peşindedir. Sağduyulu insanlar bu oyuna gelmemelidir. Aksi taktirde kazanma şansı olmayan partilere verilecek her oy HDP’ye yarayacak Mecliste Azerbaycan Türk’ü milletvekili olmayacaktır. AKP, CHP ve HDP’den kazanacak olan üç Ermeni kökenli Milletvekili olacaktır.Bunun için herkes gerçeği görerek MHP demelidir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

  1. hakan 2015-06-02 08:07:53

    AKP, CHP ve HDP’den kazanacak olan üç Ermeni kökenli Milletvekili olacaktır....Allah aşkına şu söze bakın hele .Bu kendini bilmez kafatasçı bu sözü bu gazetede nasıl söylüyor.tabi bu gazetenin sahipleride kafatasçı,Allahı ,imanı ,izanı ve İmam Ali yi gerçek manada bilmeyen bu zihniyet eninde sonunda yok olacaktır.Yaşasın Kürt ve Türkün kardeşliği,Yaşasın insaniyet ve islamiyet ,yaşasın zalimler için cehennemmmm...

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası