Iğdır’da Barış Mitingi Gerçekleştirildi

Tarih : 2015-08-03 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da Barış Mitingi Gerçekleştirildi

 Iğdır’da DBP, HDP İl örgütleri ile KJA bileşenleri öncülüğünde “Savaşa ve operasyonlara dur” şiarıyla barış mitingi gerçekleştirildi.

 

DBP, HDP Iğdır İl örgütleri “Savaşa ve operasyonlara dur” şiarıyla DBP Iğdır İl binası önünde barış mitingi gerçekleştirildi.     Alanda üzerinde “Seni başkan yaptırmadık. Sana savaşı da yaptırmayacağız” pankartı dikkat çekti. 
    Mitinge HDP Milletvekili M.Emin Adıyaman’ın yanı sıra DBP, HDP Iğdır il, ilçe belde eş başkanları, belediye eş başkanları, il genel meclis eş başkanlarının yanı sıra yurttaş katıldı. 
    Katar, Erdoğan’ın başkan olamadığı için savaş çıkardığını belirterek ”Sırf HDP barajı aştı diye bu ülkeyi savaşa götürdü. Bunu tüm halkımız açıkça biliyor. Biz buradan soruyoruz. Sen bu halkı neden savaşa sokuyorsun. Sırf başkan olmadın diye bu ülkede savaş çıkarttın” dedi.
    Ardından konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ise PKK’nin söylemlerinde bölücülük olmadığına dikkat çekerek ”PKK gelin eşit demokratik bir ulus yaratalım diyor. Kardeşçe beraber yaşayalım diyor. Bölücü dedikleri bu mudur? PKK Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan İmralı Adasındadır. İstediğiniz an gidip görüşebilirsiniz. Türkiye sınırları değiştirilmeksizin, ortak değerler değiştirilmeksizin Türkiye’de yaşayan tüm halklar, tüm inançlar kendi kimlikleri ile yaşasın diyor. Bunun neresinde bölücülük vardır” dedi.
    Adıyaman, ”AKP 7 Haziran’da sonra artık tek başına bu ülkede at koşturamayacağını, artık istediği gibi bu halkın malını talan edemeyeceğini ve bu halkı soyup soğana çeviremeyeceğini de gördü.
    7 Haziran öncesi padişah bir şey diyordu.7 Haziran’da HDP barajın altında kalmazsa bizim B ve C planlarımız vardır diyordu. Şimdi bu planları devreye soktuğunu söyledi.
    Yürüyüş HDP İl binası önünde sona erdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası