Ardahan’da Canlı Kalkan Eylemine Asker Engeli

Tarih : 2015-08-26 / Kategori : Genel Haber

Ardahan’da Canlı Kalkan Eylemine Asker Engeli

 Ardahan Valiliğinin” Özel Güvenlik Bölgesi” ilan ettiği Göle Yaylası’nda yapılacak olan canlı kalkan eylemi için yola çıkan yurttaşlar asker engeline takıldı.

Ardahan Valiliği’nin Özel Güvenlik Bölgesi” ilan ettiği Göle Yaylası’nda yapılacak olan canlı kalkan eylemi için yola çıkan aralarında HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş, HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman’ın da bulunduğu yurttaşlar asker engeline takıldı.
HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş’ın Ardahan Valisi ile yaptığı telefon görüşmesinde valinin kendilerine sadece özel güvenlik bölgesi değil, Ardahan’da hiçbir yerde canlı kalkan eylemi yaptırmayacağını hiçbir yere demokratik barış çadırı kurdurmayacağını söylediğini dile getirdi. HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman ise kendisinin de konu ile ilgili valiyi aradığını fakat vali toplantıdadır bahanesiyle kendisiyle görüştürülmediğini belirtti. Engellenen canlı kalkan eylemi Göle Yaylası’nda yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.
    AKP asker ve polisleri gerillalarla çarpıştırarak oy devşirmeye çalışmaktadır’
    Basın açıklamasında ilk olarak konuşan HDP Iğdır Milletvekili M.Emin Adıyaman, AKP Hükümetinin asker ve polisleri gerillalarla çarpıştırarak oy devşirdiğine dikkat çekerek” Tayyip Erdoğan’ın kendisini halife olarak ilan ettiği günden bu yana özelikle 7 Haziran seçimlerinde büyük yenilgi aldıktan sonra AKP ülkemizde kardeşkanı üzerinde saltanatını sürdürmeye iktidarını devam ettirme çabası içerisindedir. Kürdistan’ın her tarafında gerçek anlamda bir savaş ilan edilmiş durumdadır. Ölen polis de askerde ve gerilla da emekçi halk çocuklarıdır. Tayyip ve onun yandaşları zırhlı araçlar ve korumalarla dolaşırken, arkamızda gördüğünüz gibi arkamızda bulunan asker ve polisler de gerillalarla çarpıştırarak oy devşirmeye çalışmaktadır. Biz de buna dur diyebilmek için canlı kalkan olmaya geldik. Bir demokratik barış çadırı kuracaktık. Ama maalesef valinin aldığı karar doğrultusunda bu engellendi. Biz buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyoruz. Bu savaş devletin savaşı değil AKP Hükümetinin saltanat savaşıdır. İktidarlarını devam ettirmek adına yapılan savaştır.Bu savaşı halkımız iyi görmeli ve dur demelidir” dedi.
‘Askeri yöntemlerle bölgenin sorunlarının çözülemez’
    Ardından konuşan HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş ise bu tür askeri yöntemlerle bölgenin sorunlarının çözülemeyeceğini belirterek “Şimdiye kadar demokrasiyi Türkiye’ye getireceğini söyleyen zihniyetler 8 Haziran’da halkın iradesini içine sindiremediler. Bugün bu yapılan engelleme özelikle AKP ve onun yerel yöneticileri Ardahan’da HDP’nin başarısını içine sindiremediğinin göstergesidir. Şuan bölgemizde anlam verilemeyen operasyonlar ve devlet baskıları gerçekleştirilmektedir. Özelikle bölgemiz yaylacılık ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. Ardahan bölgesinde özelikle Göle’de hemen hemen bütün köylerimizin yaylaları özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Bu uygulama ile halkımız zaten var olan işsizliği ve fakirliği daha da fazlalaştıracaktır. Biz buradan barış çağrısında bulunuyoruz. Burada özelikle valiye sesleniyoruz. Bölgemiz huzurlu bir bölgedir. Herkes barış içerisinde yaşamaktadır. Bu tür askeri yöntemlerle bu bölgenin sorunlarının çözülmeyeceğini belirtiyoruz. Artık annelerin gözyaşının akmamasını istiyoruz. Dağdaki insanlar da burada nöbet tutan askerlerde bizim evlatlarımızdır” dedi.
‘Kürt sorunun çözümü Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kalkması ile mümkündür’
Basın açıklamasında son olarak konuşan HDP Ardahan İl Eş Başkanı Ergül Koç Kürt sorunun un çözümünün öncelikle PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kalkması ile mümkün olacağına dikkat çekerek” Erdoğan sarayının kendi iktidarını ve kendi otoritesini paylaşmak istemediği bir seçim sürecine gireceğiz. Bunu da bugünkü başlattığı çatışma süreci ile sağlamaya çalışıyor. Biz 30 yıllık süreç içerisinde çatışma ortamının Kürt sorununun çözümünde çare olmadığını gördük. Sorunun çözümünün öncelikle Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve tekrar Sayın Öcalan ile müzakerelerin başlatılması ile mümkündür. Bu temelde devlete ve hükümete sesleniyoruz güvenlik bölgeleri kararlarının geri alınması, 7 Haziran seçim sonrası başlatılan askeri ve siyasi operasyonların durdurulması ve operasyonlar sonucu tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Herkesi diyalog ve müzakereler için bir araya gelmeye çağırıyoruz” dedi.
Basın açıklaması yapılan oturma eylemi ile son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası