4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun…

Tarih : 2015-10-01 / Kategori : Genel Haber

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü Kutlu Olsun…

         Orman ve Su İşleri Bakanlığı  Iğdır İl Şube Müdürü  Mete TÜRKOĞLU, 1931 yılında toplanan Dünyadaki Hayvanları Koruma Dernekleri Hollanda'nın başkenti 
Lahey'de Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu'nu oluşturdular, Bu kuruluş 4 Ekim'i  Hayvanları Koruma Günü ilan etti. 

     Her yıl Ekim ayının 4.günü "Hayvanları Koruma Günü" olarak kabul edilmiştir.“ dedi.
    Türkoğlu, Yaşam için gerekli olan hemen hemen her şeyin karşılanmasında doğaya ve onun çeşitliliğine muhtacız. Yaşamımız, bitkilerin ve hayvanların olağanüstü değişkenliği, onların yaşadıkları yerler ve içinde bulundukları ortamlara bağlıdır.  Dünya nüfusu hızla artmakta ama  doğada yaşayan türler   bunun tam tersine, yapılaşma, doğal alanların tahribatı, yasa dışı avcılık ve ticaret, yaban hayatın dengesini bozmakta ve yaban hayatı canlıları yok olmaktadır. 
Hayvanlarda tüm diğer canlılar gibi yaşama hakkına sahiptir. Doğayı birlikte paylaştığımız hayvanlar, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yer işgal etmektedir. Doğa güzelliklerinin gelecek nesillere aktarılmasında hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Son yıllarda Ülkemizde hayvan hakları ile ilgili kanuni düzenlemeler ve uygulamalar Konusunda önemli mesafeler alınmıştır.
    Bakanlığımız tarafından çıkarılan, 24.06.2004 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununu ile Türkiye’de hayvan hakları konusundaki ilk kanuni düzenleme hayata geçirilmiştir. Bu Kanunun ve Yasal düzenlemelerin; hayvanların rahat yaşamalarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası