Türkiye kendine yetmiyor

Tarih : 2015-10-09 / Kategori : Siyaset

Türkiye kendine yetmiyor

Kurtuluş savaşında bile ekmeğimizi taştan çıkardık. Şimdi ise birçok şeyde dışa bağımlı hale geldik.

 

         MHP Milletvekili adayı Yakup Kumtepe ve Muharrem Çeçen, esnaf ziyaretleri yapmaya devam ediyorlar. Zaman zaman dertli esnafın serzenişlerini dinleyen Milletvekili adayları, ülkenin geldiği durumu özetleyerek esnafla hasbıhal ediyorlar.
                Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili adayı Yakup Kumtepe esnaf ziyaretinde bir esnafla sohbet ederken şöyle dedi.
                Türkiye'miz çok zor şartlarda kazanılmıştır. Atalarımız Kurtuluş savaşında ve sonrasında zor şartlarda işledikleri topraklarımızdan bereketli ürünler elde etmiş ve milli ekonominin canlanmasına katkıda bulunmuşlardır. Geniş tarım arazileri bulunan ülkemizde ne acıdır ki kendi kendimize yetecek tarım ve hayvancılık yapılamamakta, tarım ve hayvancılık yapan insanlarımız kaderlerine terk edilmekte, yandaş zenginlerin sömürüsüne uğramaktadırlar. Bu gün ülkemize yurt dışından karkas et, gebe düve, ve canlı et ithal edilmektedir. En acısı da "samanı" ithal eder hale gelmişizdir. Tarım politikası iflas etmiştir. Tarım ve hayvancılığa verilen destekler sadece sözden ibaret olan, köylünün cebine yansımayan, evrak ve kırtasiyeyle boğuşmasından öteye geçmeyen bir katkıdır. Eğer ki tarım politikası böyle devam ederse, yakın gelecekte gıda anlamında tamamıyla dışa bağımlı oluruz. Bildiğiniz gibi bizim Taşburun köyünde un fabrikamız vardır. Biz her yıl yurt dışından binlerce ton buğday alırız.  Hakeza bizim gibi birçok fabrika da yurt dışından ithal buğday almaktadır.
                Ben ekonomist değilim. Tıp doktoruyum. Ekonomiyi ailemin yapmış olduğu ticaretle ve evimin ihtiyaçlarını alırken görebilmekteyim. Ama ben tıp sektörünü çok iyi biliyorum. 13 yılda sağlığı öyle bir hale getirdiler ki, emin olunuz yıllarca da düzelecek gibi değildir. Altyapısı olmayan, ben yaptım  oldular la, ne olduğu belli olmayan bir sağlık yapılanması hayata geçirildi. Şimdi ne sağlık çalışanı memnun, ne de hastalar. 
 Özel hastanelerin sayısının artması, özel hastaneye gidip para ödeyerek sağlık hizmetinin alınması da, sağlık sektörünün ne kadar berbat edildiğini ortaya koymaktadır.
                Allah'ın izniyle MHP Iğdır'da başarılı olacak ve ben Milletvekili seçilerek Ankara'ya gideceğim. MHP iktidarı kaçınılmazdır yada iktidar ortağıyız. Iğdır il olduğundan beri bir bakan çıkaramamıştır. Allah'ın izniyle zafere ulaştığımızda,  o zaman sağlığın nasıl verimli olacağını, halkımızın sağlık hizmetlerinden nasıl parasız hizmet alacağını bütün Türkiye görecek ve şahit olacaktır. Sağlığı yandaşa rant sağlama, makam mevki sağlama aracı haline getirirseniz, hastaya şifa vermekten çok, yandaşa sermaye aktarmış olursunuz.
                Ülkemizin kalkınması, kendine yeten, ürettiğini dış pazara satabilen bir ülke olabilmesi için atılımlar yapması gerekmektedir. Bu atılım sadece göz boyamakla, gökdelenler, rezidanslar yapmakla olmaz, iş adamının önü açılmalı, özellikle sağlıkla ilgili ilaç ve sarf malzemelerinin üretimi artırılmalı gerçekleştirilmelidir.
                Bunlar ütopya değildir. Bunlar en azından benim hakim olduğum sağlık alanında çok kolay ve yapılması mümkün olan işlerdir. Yeter ki kararlı olunsun, yeter ki kişi yaptığı işe hakim olsun. Gerisi çorap söküğü gibi gelir ve ülkemiz kalkınma başlar." dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası