Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2015-10-29 / Kategori : Duyurular

Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Adem Safa’nın 29 Ekim  Cumhuriyet Bayramı Mesajı

         Cumhuriyet, bu ülkede bizi biz yapan her türlü değerlerin hem bir karışımı, hem de sonucudur. Cumhuriyet egemenliğin, çağdaşlaşmanın, gelişmenin,ilerlemenin sembolüdür,kaynağı ise millettir.

 

 

        Başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi kurup bize emanet edenler, ülkenin büyük karışıklık ve işgallerle sarsıldığı bir dönemde bile, öncelikle TBMM’yi kurup yapılacak tüm işlerin meşruiyetinin oradan elde edilmesini önemsemekle, bir anlamda Cumhuriyetin temelini daha o gün atmışlardır.
         Atatürk ve onunla beraber şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşları çok büyük zorlukların ve imkansızlıkların üstesinden gelerek ve her türlü farklılığımızı sıcak bir kardeşlik ve milli idealler doğrultusunda zenginliğe dönüştürerek 29 Ekim 1923'de ilan ettikleri Cumhuriyet, bugün de aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.
       Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere Vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, milletimizin ve tüm Iğdırlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.