Vali Haner; Meclisimizi Kutluyorum

Tarih : 2015-12-08 / Kategori : Gündem

Vali Haner; Meclisimizi Kutluyorum

            İl Genel Meclisinin 2015 yılı son toplantısına katılan Vali Davut Haner, "İl Genel Meclis üyelerini gayretli ve uyum içerisinde ki çalışmalarından ötürü kutluyorum."  

    İl Genel Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı İl Genel Meclis toplantı salonunda yapıldı. 
Toplantıya İlimiz Valisi Davut Haner, İl Genel Meclis Birinci Başkanı vekili Dilek Yanardağ, İl Genel Meclis üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Genel Sekreter Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı.
    2015 yılı Aralık ayı 5. ve son birleşiminde İlimiz merkez ve bağlı ilçelerde kadın girişimcilerin artırılması ve ekonomik alanda güçlendirilmesi,  2015 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında; Köy ollarının 1. derece, 2. derece  ve köy içi yollar ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartların güncellenmesi ve buna ilişkin İl Genel  Meclisi kararının alınarak ilgili Bakanlığa gönderilmesi hususu ve İlimiz Tuzluca ilçesine bağlı Pirdemir köyünün, 5543 Sayılı İskan kanunu kapsamında oluşturulan yeni yerleşim alanına ait imar planı revizyonu konuları olmak üzere  üç gündem maddesi görüşüldü.  
    İlimiz Valisi Davut HANER İl Genel Meclisine hitap ederek “Yorucu geçen bir bütçe maratonu ve onun evvelinde de yine aynı mutat toplantılardaki çalışmalarınızdan dolayı, ayrıca yatırım programlarının takibi, meclisteki bütçe görüşmelerinin ve projelerin hazırlanmasında gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı  İl Genel Meclis Başkanına, Üyelerine , İl Özel İdaresi Genel Sekreterine, Genel Sekreter  Yardımcılarına, Birim Müdürleri ve memurlara  teşekkür etti. 
Konuşmasında   “ Iğdır İl Genel Meclisi ilin mahalli sorunlarına odaklanarak enerjisini ve imkânlarını ona harcayarak yöre halkının hizmeti için yoğun bir şekilde çalıştı. Bizler mahallin ihtiyaç için seçilmiş ve atanmış kişileriz. insanlarımızın gündelik ihtiyaçlarına odaklanarak gerek devletimizin merkezi bütçeden aktardığı kaynakları gerekse mahallinden temin edebildiğimiz kaynakları en etkin ve verimli şekilde kullanmaya gayret edeceğiz. Köylerimizin temel birçok problemleri çözülmüş durumdadır bazı eksiklikler olabilir bunları da elbirliğiyle gidereceğiz.  İl Özel İdaresinin bütçesi ve imkânları, merkezi yönetimden gelen imkânları birleştirerek ülkemizin bu güzel ili için güzel şeyler yapmaya gayret edeceğiz. İl Genel Meclis Üyeleri ve İl Özel İdaresi çalışanlarının yeni dönemde daha sıkı ve yoğun çalışmalarla ilimizin sorunlarının çözümüne önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi. Toplantı sonrası  İlimiz Valisi Davut HANER tarafından özel bir Restaurant’ta  verilen öğlen yemeğinde Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  İl Genel Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri ve İl Özel İdare Yetkilileri ile bir araya geldi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası