IĞDIR, EMİTT FUARINDA EJDER KERVANSARAYI İLE TANITILDI

Tarih : 2016-01-30 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR, EMİTT FUARINDA EJDER KERVANSARAYI İLE TANITILDI

           Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20’nci EMİTT Fuarında Iğdır, Tarihi Selçuklu Medeniyetine ait ipek yolu üzerinde kurulu Ejder Kervan Sarayı ile tanıtılıyor.

 

         Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMİTT Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı. Türkiye'den farklı illerin ve çeşitli dünya ülkelerinin stant kurduğu fuarda birbirinden farklı yöresel giyecekler, lezzetler ve oyunlar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
           28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 20'ncisi gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)  Iğdır’da tarihi Selçuklu Medeniyetine ait Kervansaray ve Ağrı Dağı ve Leylek teması ile ziyaretçilerini ağırladı. Stantta leylek ailesi maketi ziyaretçilerinin ilgisini çekti.
            Fuarda açıklamada bulunan Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, bu yıl Iğdır Tarihi Selçuklu Medeniyetine ait Kervansaray teması esas alınarak tanıtıldığını söyledi.
  Bu yıl fuara 6. kez katıldıklarını söyleyen Engindeniz, “Böylesi önemli bir fuarda bizde yerimizi aldık. Buradaki amacımız bölgemize gelecek turist sayısını artırmaktır. Bizim bölge olarak deniz ve kumdan bahsetmemiz mümkün değildir. Ancak bizde tarihi değerlerimiz ve kültürel güzelliklerimizle, yöresel gıdalarımızla ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Bu anlamda bu yıl ki konseptimiz Tarihi Selçuklu Medeniyetine ait 1200 yıllarında yapılmış Ejder Kervansarayı oldu. Bu bizim çok önemli bir kültürel varlığımızdır. Bunun yanından yine Ağrı Dağı’nı ve leylekleri de ön plana çıkardık. Öte yandan Iğdır’ın en önemli bir özelliği de 3 ülkeye sınır olmasıdır, bu anlamda ekonomik değeri ve jeopolitik değeri çok yüksektir. Burada bize katkı sunan; öncelikle Iğdır Valisi Sayın Davut Haner'e, Iğdır İl Özel İdaresine, Iğdır Belediyesine, Yaycılı Kardeşlere (Sırab Su), Iğdırlı Turizme, Has Mandıraya, Gök Kuşağı'na, Mira-Bims'e, Mov-San'a Aralık, Karakoyunlu ve Melekli Belediye Başkanlarına, Halk Eğitim Müdürüne, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanına ve Iğdır Üniversitesine teşekkür ediyoruz ” dedi.
    Iğdır standını gezen İstanbul’da ikamet ettiğini ve aslen Iğdırlı olduğunu anlatan Özlem Vural da,  Iğdır standını çok beğendiğini söyledi. 
    Bu yıl Kervansaray konsepti bir stant yapılmasının dikkatini çektiğini ifade eden Vural, “Bu çok hoşumuza gitti, her yıl olduğu gibi bu yıl da Iğdır’ın çok güzel temsil edildiğini gördük, bu da sevindirici. İstanbul’da Iğdır adına bulamadıklarımızı stantta bulduk” diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası