BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN BAKAN ÇELİK’E ÖNEMLİ DAVET

Tarih : 2016-04-04 / Kategori : Siyaset

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN BAKAN ÇELİK’E ÖNEMLİ DAVET

Bölge milletvekilleri Bakan Çelik’i Kars, Ardahan ve Iğdır’a davet ederek, bölgenin gıda, tarım ve hayvancılığının masaya yatırılması önerisinde bulundular.

 

   AK Partili Bölge Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyribey, Orhan Atalay ve Nurettin Aras; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ederek bölgenin gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili projelerini masaya yatırdılar.
    Bölge milletvekilleri ziyaret sırasında Kars, Ardahan ve Iğdır’da, devam eden projeler ve destekleri için Bakan Çelik’e teşekkür ettiler. Buluşmada, bölgesel arazi yapısından ve insanımızın hayvan yetiştiriciliği konusundaki birikiminden dolayı; hayvan yetiştiriciliği konusunda 3 ilin pilot bölge olması gerektiği üzerinde duruldu. Yetiştiricilik için daha fazla hayvansal desteğin uygulanması ile göçün önlenebileceği ve bölgeye tersine göçün teşvik olacağı da gündeme geldi.  
    AK Partili Bölge Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyribey, Orhan Atalay ve Nurettin Aras, ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik‘i bölgeye davet ederek, Üniversite, ilgili STK’lar ve üst düzey bürokratlar ile bölgenin gıda, tarım ve hayvancılığının masaya yatırılması önerisinde bulundular. Böylece bölgede durum tespiti yapılarak, proje ve yatırımların buna göre planlanmasının uygun olacağı kanaatini ifade Bakan Çelik’e aktarılmış oldu.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası