İletişim Aile de Başlar Konulu Konferans

Tarih : 2016-04-28 / Kategori : Genel Haber

İletişim Aile de Başlar Konulu Konferans

       

      (Karakoyunlu Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen SODES ´´ Bir Fincan Kahve ´´adlı proje çerçevesinde ığdır'a davet edilen,Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Yazar ve Eğitimci Fatih Akbaba tarafından Iğdır Kültür Merkezinde İletişim Ailede Başlar konulu konferans verildi.

   “İletişim Ailede Başlar” adlı konferansının ardından aynı adlı kitabını katılımcılara dağıttı.
    Iğdır Kültür Merkezinde düzenlenen konferans; Iğdır Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Mevlüt Özmen, Garnizon Komutanı Kurmay Albay piyade  Kur. Alb. Ekrem Küçükberber, Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu, Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İş Kur Müdürü Halis Erdoğan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Milli eğitim şube müdürü Sedat Bilir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vadettin TEKİN, Karakoyunlu Halkeğitim Müdürü Nilgün Yaşar, Karakoyunlu İlçe Nüfus Müdürü Turgut Turan,  Proje Koordinatörü Karakoyunlu Gazi YBO Müdürü Fikret Onar, Karakoyunlu Halkeğitim Müdürlüğü Kursiyerleri, Öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
    “EVLİLİK BİR FİKİR ORTAKLIĞIDIR”
    “Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı, Yazar ve Eğitimci Fatih Akbaba katılımcılara, ‘Aile İçi İletişim’ konusunda bilgiler verdi.
     Eşlerin birbirlerine olan davranışlarının özellikle üzerinde duran Akbaba “iş hayatımızda ve dışardaki günlük yaşamda etrafımızdakilere nasıl nazik isek evde de eşlerimize karşı abu şekilde anlayışlı ve nazik olmalıyız” dedi.
     İletişimi erkekler ve kadınlar açısından ayrı ayrı bakarak yorumlayan Akbaba eşlerin birbirlerine farkında olmadan yaptıkları hataları anlatarak düzenli ve mutlu bir aile için karşılıklı saygının önemini vurguladı. 
    Evlilik öncesinde, ailelerin bilgilendirilmesinin önemini de vurgulayan Akbaba, “Aslında çiftler evlendiğinde, aynı zamanda ailelerle de evlenir. Büyük bir yapı oluşur. Bu nedenle evlilik düşünen çiftlerin karşılıklı olarak aileleri ile birlikte hareket etmesi, onları yok saymamaları, bu birlikteliklerin uzun soluklu olması açısından çok önemlidir” şeklinde konuştu. Akbaba, evliliğin bir ‘fikir ortaklığı’ olduğunu belirterek, insanların her konuda aynı düşünemeyeceğini, bu nedenle önemli olanın ortak karar mekanizması oluşturmak olduğunu söyledi. Ev içerisindeki saygı ve sevgi çerçevesindeki yaklaşımların, sorunların aşılmasına yardımcı olduğunu anlatan Akbaba, “Erkeklerin, eşlerine sadece ev hanımı olarak yaklaşmaması, ortak bir hayat kurduklarının farkında olmaları gerekiyor. Öte yandan, özellikle erkeklerin işlerini, evlerine taşımamaları çok önemli. İşe gösterilen özeni, eşinize ve ailenize gösterin” dedi.
“ÇOCUKLARINIZA AYIRACAĞINIZ ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ!”
Fatih Akbaba, çocukların, bir ailenin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti; “Aile içerisindeki pozitif enerji, çocukların moraline ve en önemlisi onların gelişimine yansır. Özellikle ailelerin, çocuklarına yaklaşımında bazı yanlışlıklar var. Bunların başında işe fazla zaman ayırma geliyor. Çocuğunuza zaman ayırın, bu asla boş geçen zaman değildir. Dikkatinizi muhakkak onlara yoğunlaştırın. Tutarlı olup, doğruyu bulmasına yardımcı olurken aynı zamanda da başka çocuklarla asla kıyaslamayın” dedi. 
    Konferansın ardından Vali vekili Bilgehan Karanfil, Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Yazar ve Eğitimci Fatih Akbaba’ya  Tablo hediye etti. 
     Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu ve  Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu tarafından plaket taktim edildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası