Yola döşenen duvar hakkında Belediye Başkanı Murat Yikit’ten Açıklama

Tarih : 2016-05-02 / Kategori : Genel Haber

Yola döşenen duvar hakkında Belediye Başkanı Murat Yikit’ten Açıklama

Iğdır Belediye Eş Başkanı gerek yerel gerekse de ulusal basında Hibe ettiği arsayı geri almak için yola duvar ördü” haberine açıklama geldi. 

 

    Haberin gerçekleri yansıtmadığını belirten Başkan Yikit, söz konusu kişi ile haberi araştırmadan yazan gerek yerel gerekse de ulusal basın hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
    ‘Hissedarların izni olmadan ruhsat verilmeyeceği uyarısı defalarca kendisine söylenildi’
Yikit, Hissedarların izni olmadan söz konusu yere ruhsat verilmeyeceği uyarısını defalarca kendisine söylediklerine dikkat çekerek” Değerli arkadaşlar değerli halkımız bahsi geçen taşınmaz 3 kişinin hisseli olduğu habere konu olan Emin Argıç’ında kısmen hissesinin olduğu bir taşınmaz. 2011 yılında Emin Argıç burada kendisine ait bir inşaat yapmak isteyince ilgili imar mevzuatı ve belediye yasası gereği diğer hissedarların izni olmadan burada inşaat yapı izni verilemeyeceği ruhsat verilmeyeceğine ilişkin kendisine uyarı yapılmıştır. Fakat bu vatandaş inşaat yapmaya devam edince hakkında 2011 yılında tutanak tutulmuştur. 
    Ayrıca kaçak inşaat yaptığı için Iğdır cumhuriyet başsavcılına suç duyurusunda bulunulmuştur. 
    Bu kaçak inşaat sebebiyle kişi ceza almıştır bununla beraber Emin Argıç hisselerinin giderilmesi için yani ortaklığını giderilmesi için dava açmıştır. 
    Bu arada da Iğdır belediyesinin imar çalışması sebebiyle yola denk gelen kısmıyla ilgili olarak da Iğdır asliye hukuk mahkemesine kamulaştırmasız el atma davası açmıştır.
    ‘Belediyeye hibe ettiği söylemi tamamen asılsızdır’.
    Haberde geçen bu taşınmazı belediyeye hibe ettiği hususu tamamen asılsız ve yalandır. Tamamen kendisiyle ilgili bu güne kadar belediyede yapmış olduğu taleplerin hukuka aykırı olduğu defalarca uyarıldığı, bu konularla ilgili defalarca mahkemeye gittiği halde bugüne kadar belediyemizin aleyhine açmış olduğu bütün davaları kaybetmiştir. Kamusuzlaştırmasız el atma davası tabi ki vatandaşın mülkiyetine ilişkin bir davadır ve belediye bu konuda üstüne düşen yerine getirmiş bu kişiye bu taşınmazın arsanın bedeli ödenmiştir. Fakat emin argıç ısrarla buradaki taşınmazın kendisine ait olduğu ısrarlarını devam ettirmiş ve kaçak inşaat faliyetlerini devam ettirmiştir. Bu sebeble yeniden hakkında işlem başlatılmış ve yine cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
    ‘Bu hususta daha önce cumhuriyet başsavcılığında ceza almıştır’
    Yikit söz konusu vatandaşın bu hususta daha önce cumhuriyet başsavcılığında ceza aldığını belirterek”
    Bu konuda özelikle yerel de basın faaliyeti yürüten bazı arkadaşlarımızı hem kandırmak hem de yanlış yönlendirmek suretiyle kendisine ait olduğu hibe ettiği bir yeri tekrardan belediyeden aldığı gibi asılsız bir haber yayınlanmasına sebep vermiştir. Biz konuda gerek belediyemiz tarafından yazılan yazışmalar gerek kendisine yapılan tebligatlar gerekse de hem Iğdır aslı hukuk mahkemesinde hem Iğdır Cumhuriyet Başsvacılığında akabinde de dava açılmak suretiyle ceza aldığı evraklar dosyamızda mevcuttur. Paylaşımlarımız olacaktır” dedi.
    ‘Hem yanlış beyan veren hem de yanlış haber yapanlar hakkında yasal müracaatımız olacaktır’
    Yikit belediyeyi zan altında bıraktıkları için yanlış beyan veren Emin Argiş adlı vatandaştan da haberi araştırmadan yanlış yazan basın hakkında en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacaklarına dikkat çekerek” Bu kişinin yapmış olduğu kamuoyu karşısında belediyemizi küçük düşürmesi, rencide etmiş olması yanlış beyanda bulunup bizleri de rencide etmiş olması karşısında kendisi hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Aynı zamanda yapmış olduğu işlem hakkında da ilgili yerlere yasal müracaatımız olacaktır. Bu haberin gerçekliğini araştırmadan, bu haberin doğruluğunu araştırmadan bu kişinin bu faaliyetine yapmış oldukları haberle yardımcı olan gerek yerel gerekse de ulusal basında çalışan hakkında da yasal müracaatımızı yapacağız. Takdiri halkımızındır” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası