“ÇEMBERİMDE GÜL OYA PROJESİ” İLE 81 İL IĞDIR’DA

Tarih : 2016-05-21 / Kategori : Genel Haber

“ÇEMBERİMDE GÜL OYA PROJESİ” İLE 81 İL  IĞDIR’DA

          Avrupa Birliği Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde yürütülen on-line proje olan ETWINNING “Çemberimde Gül Oya” projesi kapsamında, 81 ilin unutulmaya yüz tutmuş kültür ve değerleri Atatürk Caddesi Zübeyde hanım bulvarında sergilendi.

 

   Vali Yardımcıları Muhlis Arslan ve Bilgehan Karanfil  tarafından açılışı yapılan sergiye, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Iğdır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım AYDOĞDU,  Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ahmet Gelal ve Şube Müdüru Cevdet Parlar, Cabbar Turan, Vatandaşlar ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.    
    Sergi açılışında, Vatandaşlar tarafından yöreye has ev yemekleri ikramlar yapıldı.
    Vali Yardımcıları Muhlis Arslan ve Bilgehan Karanfil 81 ilin ürünleri ve kültür değerlerinin sergilendiği stantları gezerek, sergilenen ürünler ve “Çemberimde Gül Oya” projesi hakkında bilgi aldı.
    Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Bu proje 81 ilin unutulmaya yüz tutmuş kültür ve değerlerinin öğrenciler tarafından araştırılıp, bir araya getirilerek sergilendiği bir projedir.“ dedi.

 


Cırıt, “İlimizde ise 81 İlimizin 81 özelliğini tanıtan bir sergi açtık. Burda açılan 24.cü sergi.  Bu sergi 24 ilden sonra 81 ilimizin tamamını dolaşacak. Aynı sergi malzemeleri ile diğer bütün illerimizde sergilenecek. Türkiye’de  yaşayan bir çok topluluklar var çok çeşitli bir mozaik,  ülkemizde yaşayan insanlarımızın, halkımızın ve milletimizin, illerde göstermiş oldukları kültürel özellikleri her kese tanıtmaktır. İllerin stantlarını gezerken bir şey fark ettik bir ilde yapılan farklı bir ilde aynı  özelliği göstermiyor. Farklı şeyler yapılıyor.  Bu sergide insanların el emeği, ülkesine ve milletine yaptığı çok güzel şeyler var burda bu gün bu sergiyi ziyaret eden tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu serginin hazırlanmasında başta emeği geçen Enginalan İlk ve Ortaokuluna, Sergide görev alan öğretmen ve okul yönetimine  teşekkür ediyorum.“ dedi.

    Enginalan ilköğretim okulu Öğretmeni Ece Tuncer, ise 81 ili kapsayan Çemberimde gül oya projesi kapsamında  Enginalan ilköğretim okulu olarak katıldık. Arkadaşlarımızla birlikte sergimizi kurduk. Sayın Vali Yardımcılarımız, İl Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimizde katıldı. Sergimizin amacı 81 ilimizin kültürünü tanıtmak ve kendi ilimizin de tanıtımını yapmaktır. ”dedi.
    Sergi sonrası Halkoyunları ekipleri bir birinden güzel oyunlar sergilediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası