IĞDIR KÖYLERİNDE KİTAP OKUMAK

Tarih : 2016-06-20 / Kategori : Kültür & Sanat

IĞDIR KÖYLERİNDE KİTAP OKUMAK

Iğdır merkezde genelde öğrenciler ve gençler kitap okumak için merkez Halk Kütüphanesini tercih ederler.

Tercihteki gerekçeyi incelediğimizde hem kitap okumanın ücretsiz oluşu, hemde merkezde herkesin ulaşabildiği bir mekan oluşu en çok etken. 
Birde ulaşılmaz dağ köyleri, haftada onbeşte bir merkeze gelebilen, kitap alma parası olmayan fakat sürekli kitap okuyup köydeki uzun geceleri geride bırakmaya çalışan insanlar, çiftçi vatandaşlarımız vardır ve bunlara ulaşmak, kitap okumalarını sağlamak sevap işlemek gibi önemliydi. 
    Uzun yıllar yaşlı bir gezici kütüphaneyi yürütmeye çalışan, köylülerimizi ve köydeki çocuklarımızı sevindirmeye yürekleriyle, sevgileriyle koşan çalışanlar artık yorgun aracın gitmemeye başladığını vurgulamakta, yollarda sıkıntılar yaşamaya başladıklarını bildirmekteydiler. 
Bu durum Kültür ve Turizm Bakanlığına bildirildiğinde, Iğdırımızı gezici kütüphaneden mahrum bırakmamak amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü adeta seferber olmuş, aracın temini için bütçeye ödenek konulması çabasını vermeyi başlatmışlardı. Gezici araç yokluğuna duyarlı Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğü  yetkilileri,  hemşerimiz Başkan Asım Keser’in ve İl Müdürü Osman Engindeniz’in de sıkı takibi ile içi tıka basa dolu kitap, televizyon ve diğer özellikleriyle donatılmış şekilde sıfır gezici aracı temin ederek il  Kültür ve Turizm Müdürü’ne  teslim ettiler. 
    Iğdırlılar olarak sevinçli olmamız, artık köylerimizdeki öğrencilerin kitap okuyup, sinevizyon gösterileri izleyebileceklerinin yanısıra, ekmek gibi alıştıkları kitap okumaya müptela çiftçilerimizin, köylülerimizin sürekli hizmetinde olacak gezici kütüphanenin her zaman kendilerine ulaşacaklarını bilmeleri. Kitaplara düşkün okuyucuların her zaman yeni kitap alıp okuyabilecekleri . İl Müdürlüğü olarak okuyucu köylülerimizin ihtiyacına anında cevap verilebilmesi.
    Artık Köylerimizdeki okullarımız kendilerini ihmal edilmiş olarak görmeyecekler. İl merkezinde buldukları kitapları her an yanı başlarında, köylerinde de bulabilecekler. Nacizane şahsımda dahil emeği geçenleri  kutluyorum.. Köylerimizdeki kitap okuyucularımıza iyi okumalar diliyorum.       Emir ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası