Sebze hali yetersiz

Tarih : 2016-06-24 / Kategori : Genel Haber

Sebze hali yetersiz

          Iğdır Meyve ve Sebze halinin içinde bulunduğu sıkıntılı durumu sanırım hepiniz biliyorsunuzdur. Sebze ve Meyve komisyoncuları Halin'nin hiçbir sosyal altyapısı olmadığı gibi çevre düzeni, güvenliği de bulunmamaktadır.

 

            Iğdır Sebze ve Meyve komisyoncular derneği başkanı Mehmet Erat, gazetemiz genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş'ı makamında ziyaret ederek, halin içinde bulunduğu sıkıntıları, halle birlikte müstahsilin ürününü satarken karşılaştı zorlukları anlattı.
            Erat: "Halimizin fiziki durumu yetersiz. Altyapısı yetersiz, alan olarak müstahsili güvenli bir şekilde sahasına alabilecek durumda değil. Müstahsil saha dışında kalınca elindeki ürünü değeri değmezine satmak zorunda bırakılıyor. Bizler hal derneği olarak istiyoruz ki, hem müstahsilimiz kazansın, hem de komisyoncu esnafımız kazansın. Ancak defalarca bu sorunu gündeme getirmemize rağmen, ilgilenen olmamış, sorunumuza çare bulunmamıştır. Şehrimizin uygun bir yerinde, tüm köylerimizin rahatlıkla ulaşabileceği bir bölgede yeni ve taleplere karşılık verebilecek bir hal yapılacak olursa, tüm sorunlar çözüme kavuşmuş olacaktır. Yine sebze hali yapıldığı taktirde müstahsilimiz'de kaliteli ürün yetiştirme çabası içinde olacaklardır. İl Tarım Müdürlüğümüz kaliteli ürün alınması noktasında köylümüzü, çiftçimizi bilgilendirmeli, alacakları teşviklerden haberdar etmelidir. Iğdır bir tarım şehridir. Bizim asıl gelir kaynağımız olan toprağa değer verilmesi gerekmektedir. Hal esnafı olarak çok kaliteli bir ürün elde ettiğimizi söyleyemeyiz. Ancak var olan ürünümüz de, değer değmezine elimizden çıkıyor" dedi.
                Iğdır sebze hali dernek Başkanı Mehmet Erat halin içinde bulunduğu sıkıntıları gündeme getirdi ve yetkililerin bir an önce gerekli desteği vermelerini talep etti. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası