KARDEŞ BELEDİYELER İFTARDA BULUŞTU

Tarih : 2016-07-01 / Kategori : Genel Haber

KARDEŞ BELEDİYELER İFTARDA BULUŞTU

          Denizli büyük şehir belediyesi ile Iğdır Merkeze Bağlı Karakoyunlu İlçesi belediyesi ile kardeş belediye olarak faaliyetlere başladı.

 

          Denizli büyük şehir belediyesi ile Iğdır Merkeze Bağlı Karakoyunlu İlçesi belediyesi ile kardeş belediye olarak faaliyetlere başladı.
         Ramazan ayı içerisinde Karakoyunlu Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İftar çadırında  açık havada ilçe halkıyla iftarda bir araya geldi.
      Program Öncesinde Denizli Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Deski Genel Müdürü. Doç. Dr. Mahmud GÜNGÖR, ve Beraberindeki Heyet Karakoyunlu belediyesinde Başkan Kurban Kaya' makamında ziyaret ederek bir Süre sohbet ettiler.
           İftara Yarım Saat kala İlçe merkezi Karakoyunlu Şehit Polis Ali Asker GONCA, Ortaokulu  bahçesinde kurulan iftar çadırlarına gelen protokol üyeleri Bütün masaları ziyaret ederek vatandaşların ramazanını kutladılar.
             Yemekte konuşan Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Bu gün kardeş belediyemizle birlikte bu güzel ve mübarek günde bir araya geldik. Ramazanın birlik ve beraberlik duygularının pekiştirdiğini söyleyerek ilçe halkı adına kardeş belediyeye teşekkür etti.
            Kaya, Güzel bir günde ramazan ayı içersinde orucumuzu tuttuk inşallah biraz sonra iftarımızı beraber açacağız. Allah’a Hamd ve sena ediyoruz ki bizi bu günlere kavuşturdu. Biz burada bu gün İftarımızı huzur içinde açarken maalesef ülkemizde çeşitli illerimizde çirkin terör saldırıları yapılmakta sivil, asker, polis ayrımı yapmaksızın terör eylemleri yapmaktadırlar.  Bu tür terör eylemlerini kınıyoruz. Biz bir ve beraber olursak Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız kalmaz. Bu nedenle ramazan aylarında daha fazla birlik ve beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlik ilişkilerini güçlendirmemiz gerekir ‘’şeklinde konuştu.
 
         Daha sonra konuşan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Deski Genel Müdürü. Doç. Dr. Mahmud GÜNGÖR, Protokol üyelerini selamladıktan sonra  yaptığı konuşmada Şu İfadelere yer verdi. : ‘’Büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan’ın selamlarını sizlere getirdim. Büyükşehir belediyesinin imkanlarıyla Karakoyunlu ilçe belediyemizi nasıl geliştirebiliriz, nasıl faydalandırabiliriz  diye çalışmalarımızı yürütüyoruz. ‘’dedi.
        Güngör,  İlçe ziyaretimizde Belediye Başkanımız, Ak Parti İlçe Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız bize destek oldular. Bu deste birlikte bu iftar yemeğinde hep beraber olarak iftar yemeğini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bende sizden biriyim aslen Kars Arpaçaylıyım sizin bir evladınız olarak geldim. Yani sizin bir evladınızda Denizlide hizmet ediyor. Bu güzel günde bizimle birlikte olduğunuz için hepinize canı gönülden teşekkür ediyor hayırlı iftarlar diliyorum."şeklinde konuştu.
         Karakoyunlu Kaymakamı   Nursan Vural Zorlu'ise, Her iki Belediyemize de  bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum."dedi.
          Zorlu,  Biz bu günü çok coşkulu geçirecektik ama bu güne de yine acıyla uyandığımız için biraz daha hüzünlü geçirmiş olduk. Bu vesileyle şehitlerimize de rahmet diliyoruz. Bu gün onları da unutmama dileği ile dualarınızı bekliyoruz. Tekrar bu günlerimizin birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi birlik ve beraberliğimize katkı sağlamasıyla birlikte hepinize hoş geldin diyor. Denizli belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz."şeklinde konuştu.
                 Daha sonra konuşan  Ak Parti Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz' ise, Bundan bir kaç gün önce  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve ekibi Iğdır ve Karakoyunlu ilçemize teşrif etmişlerdi. Burada ilçe halkıyla bir araya gelerek bu kardeşliğin ilk adımını atmışlardı. Küçük bir ilçe olan Karakoyunlu Belediyesi, Denizli Büyük şehir belediyesi gibi büyük bir belediyenin himayesinde bu kardeşliği daha çok geliştirmek  Karakoyunlu'muzun ihtiyaçlarını gidermek üzere bir kısım görüşmeler ve çalışmalar yapıldı.
            Bu gün ilçemizde büyük bir iftar organizasyonu yaparak bu kardeşliğin büyük bir adımını daha atmış bulundular. İnşallah bu kardeşliğimiz çok daha uzun sürecek. Denizliden Iğdır'a yani batıdan Doğuya güçlü adımlarla daha da güçlendireceğiz."dedi.
         Tutulmaz, Bu gün çok dolu dolu bir programımız vardı.  Son günlerde üst üste yaşadığımız acı olayların büyük örneğini İstanbul da yaşadık. 40'ın üzerinde vatandaşımızı kaybettik.  Ben huzurlarınızda hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalan ailelerine baş sağlığı diliyorum.  Huzurun ve barışın hakim olması gereken bölgede Bu mübarek günlerde kardeşliğimizi bozmaya çalışanları kınıyorum. Dış güçlerin taşaronluğunu yapan bu örgütler bilirlik ve beraberliğimizi bozmak için çalışmaktadırlar. Bu gün Iğdır'lıların huzurunda açık bir çağrı yapıyorum. Başta PKK ve DEAŞ terör örgütü ne yaparsa yapsın bu kardeşliğimizi bozmaya gücü yetmeyecektir. Herkes bilsinki bin yıldan beri devam eden kardeşliğimiz bundan sonrada devam edecektir."şeklinde konuştu.
Programa Karakoyunlu Kaymakamı Nursan Vural Zorlu, Aralık Kaymakamı Hayri Zorlu, Karakoyunlu Belediye Başkanı Kurban Kaya, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Karakoyunlu Ak Parti ilçe Başkanı Baycan Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Nevruz Erez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vadettin TEKİN, Halfeli Belediye Başkanı Reşat Başkara, Melekli Belediye Başkanı Ali Varol, AK Parti Iğdır Tanıtım ve Medya Başkanı Gülten Atlas,  İş Adamı Abdulcabbar Baştemur, Uz Dr. Emin Akyıldız, İl Sağlık müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Tamer ATLAS,  Denizli Belediyesi  Başkan Vekili Deski Genel Müdürü. Doç. Dr. Mahmud GÜNGÖR, Beltaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke,  Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ruşen Uzunoğlu, "Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Sanatçısı Hakan Eyiden,  Karakoyunlu ilçe halkı ve davetliler katıldı.
   İlçe Müftüsü'nün yemek sonrası duası ile program son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası