“ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU” KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2016-07-30 / Kategori : Genel Haber

“ATIK KAĞIDIM AĞAÇ OLDU” KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

         Kağıt atıklarının ekonomiye tekrar kazandırılması ve doğal kaynaklarımızın korunması amacıyla “Atık Kağıdım Ağaç Oldu” sloganıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce başlatılan kağıt hurdası toplama kampanyası devam ediyor.

 

   Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem GENÇTÜRK kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada; Kampanya kapsamında ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları muhafazasında lüzum kalmayan, imha edilmesi gereken kağıt hurdalarını İl Müdürlüğümüze teslim etmeye devam ediyor.
    İl Müdürlüğümüze teslim edilen ve depomuzda biriktirilen 13 ton atık kağıt 2016 yılının başında ekonomiye kazandırılmış bu şekilde 221 adet çam ağacı kesilmekten kurtarılmıştır.
    Bir ton kullanılmış atık kağıdın geri dönüşümü için gerekli olan enerji tüketimi, normal işlemler için gerekli olanın % 50 si kadardır. Sonuç itibariyle 1 ton kullanılmış kağıdın geri kazanılmasıyla 17 ağaç kurtarılır ve 4.100 kilovat-saatlik enerji tasarruf edilir ki; bu miktar bir ailenin ortalama olarak 1 yılda kullandığı elektrik enerjisine eşittir.
    Hızlı nüfus artışına bağlı olarak dünya kaynakları hızla tükenmekte olup, kaynaklarımızın tasarruflu şekilde kullanması ve geri dönüşümü olan atıkların değerlendirmesi hayati önem arz Organize Sanayi Müdürü Hasan ARAS ve SERKA İl Koordinatörü Burak AYDOĞDU kurumlarında toplanan atık kağıtları bizzat kendileri gelerek İl Müdürlüğümüze teslim etmişlerdir. Bu vesileyle kampanyamıza desteklerine hassasiyetle devam eden tüm kamu kurum ve kuruluşların idarecilerine ve personellerine İl Müdürlüğümüz adına teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası