BU KIŞ ZEHİR SOLUMAYALIM

Tarih : 2016-08-27 / Kategori : Genel Haber

BU KIŞ ZEHİR SOLUMAYALIM

            Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Hamdi Görkem GENÇTÜRK, “Bilindiği üzere İlimiz hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı iller arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Hava kirliliğinin nedenleri, ilimizin topoğrafik yapısı ve meterolojik koşulları yanında ısınma amaçlı kömür kullanılmasıdır. Kömür yakımı esnasında açığa çıkan partiküller (katı parçacıklar) ve zehirli gazlar, rüzgar ve yağış olmayan günlerde havada asılı kalarak, havayı nefes alınamaz hale getirmektedir. İlimizin nüfusu ve bina sayısı sürekli artmaktadır. Belediye Başkanlığından aldığımız verilerde son 5 yılda ilimizde yaklaşık 500 adet yeni bina için kullanma ruhsatı alındığı görülmüştür. Tamamlanmış ve devam eden binaların etkisiyle kirliliğin daha da artış göstereceği aşikardır.” dedi.

        Gençtürk, “İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda yıllardır hava kirliliğini azaltmak amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Ancak, İlimizin etrafının yüksek dağlarla çevrili oluşu, yerleşimin çukurda kalması, yağış oranı ve rüzgar hızının yetersiz olması gibi değiştirilemez faktörler nedeniyle yapılan çalışmalarda kısmi başarı elde edilmiştir. Kesin ve kalıcı çözümün kömür yerine doğalgaz kullanımı ile elde edilebileceği, Bakanlığımıza ve Valiliğimize gönderdiğimiz raporlarda ve basın yoluyla halkımızla paylaştığımız yazılarda belirtilmiştir.
         Nihayet yetkili ve sorumlu tüm paydaş kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın doğalgaz kullanımının gerekli olduğuna olan kanaatleri ve çabaları
neticesinde ilimize doğalgaz gelmiştir. 1.etaptaki hatta borular döşenmiş, 16 adet firma binalara dönüşüm yapmak üzere yetki belgesi almıştır. Şuan itibariyle ilimizdeki kurumlardan Valilik binası başta olmak üzere 7 adet kurum avan projelerini hazırlamıştır. Yine birçok binada doğalgaz dönüşümü işlemi başlatılmıştır.
           Yıllardan beri hepimizin şikayet ettiği, yaşam kalitemizi düşüren hava kirliliğinden kurtulabilmek ve kış sezonunda zehir yerine temiz hava soluyabilmek için, biran önce tüm binalarda bina yöneticilerinin ve sakinlerinin duyarlı davranarak, doğalgaz çalışmalarını tamamlatmaları önem arz etmektedir.” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası