İl Sağlık Müdürü Dr.Alpaslan EROL’un 3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakli Haftası Mesajı Yayınladı

Tarih : 2016-11-09 / Kategori : Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr.Alpaslan EROL’un 3-9 Kasım  Organ Bağışı ve Nakli Haftası Mesajı Yayınladı

               İl Sağlık Müdürü Alparslan Erol, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarından birisi; tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklardır. 

Ülkemizde organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ yetmezliği nedeniyle tedavi görmekte olan birçok hastanın organ beklerken hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde, ülke ekonomisi ve işgücünde ağır kayıplara yol açan söz konusu organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini korumakta olup, organ bağışı ve nakli sayılarının artırılması öncelikli hedeflerimizdendir. "dedi. 
       Erol, Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Organ yetmezliği yaşayan hastalarımız için büyük bir umut ışığı olan organ bağışı haftasının, en etkin ve verimli bir biçimde kutlanması hastalarımız için motive edici bir unsur olmaktadır. Aynı zamanda organ bağışı hususunda, vatandaşlarımızın ve sağlık personelinin farkındalığının arttırılacak olması da organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması yönünde olumlu sonuçlar doğuracaktır. Ülkemizde 30.000 kişi organ yetmezliği nedeniyle organ beklemekte olup ne yazık ki yılda 1.500-2.000 kişi sadece organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Kronik organ yetmezliğinin tedavi şekli ise organ naklidir.  
Organ bağışı konusunda daha fazla toplumsal farkındalık ve bağışçı sayısının artmasını temenni ediyoruz. Bağışlanan her organ ile başka bir hayata umut olunabilir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz sağlıklı yaşam için halkımıza hizmet vermek, organ bağışı ile organ yetmezliği nedeni ile ölümleri azaltmak, yaşama tutunmaya çalışan ve organ bekleyen hastalarımıza bir yaşam dalı uzatabilmektir." şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası