PALYATİF BAKIM MERKEZİ “YILLARA YAŞAM” KATIYOR

Tarih : 2016-12-30 / Kategori : Sağlık

PALYATİF BAKIM MERKEZİ “YILLARA YAŞAM” KATIYOR

           Palyatif bakım, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hasta ve yakınlarının, başta ağrı olmak üzere, tüm problemlerin erken tespit edilerek ortadan kaldırmaya yönelik, hasta bireyin yaşam kalitesini arttıran bir yaklaşımdır.

 

Iğdır Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Iğdır Devlet Hastanesinde bulunan Palyatif Bakım Ünitemizde kalite standartlarında olan 8 odamız mevcut olup, ayrıca ünitemizde hasta ve yakınları için oluşturulmuş olan meşguliyet odası, bekleme salonu (çok amaçlı salon), muayene odası ve ekip odası bulunmaktadır.
    Sorumlu hekimi Uzm.Dr.Funda Türkyılmaz, sorumlu hemşiresi Filiz Zengin olan ünitemizde, Sosyal Çalışmacı, Fizyoterapist, Psikolog ve Psikiyatrist Hekim ile desteklenmektedir. Ünitemize Nefroloji, Dahiliye, Kardiyoloji, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları branşlarında, genelde son dönem böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, ileri evre KOAH, SVH, epilepsi, multipl miyelom, çölyak hastalığı ve CA vakalarının son evre tanıları ile 2016 yılında 250 hasta hastanemize başvurmuştur.
    Servisimizde babası tedavi altında olan İsmail Özer “Babam 2009 yılında iki defa üç ay aralıklarla ameliyat oldu. Daha sonra öncesinde karaciğerinde var olan kistler böbreklerine sıçradı, böbrek yetmezliği oluştu. Sonrasında doğal süreç ile diyalize girmeye başladı. Şu an yatalak ve yürüyemiyor.  Babamın doktoru Nefrolog Dr. Özgür Merhametsiz bize Palyatif Bakım Servisi hakkında bilgi verdi ve önerdi. Babama  4 aydır Palyatif Ünitesinde bakım verilmekte. Palyatif Bakım Servisindeki tüm çalışanlardan çok memnunuz. İyi ki böyle bir ünite var. Bu üniteyi kuranlara, burada çalışan doktor, hemşire ve tüm ekibe teşekkür ederiz. ” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
    Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Kemal EYVAZ “ Iğdır Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Palyatif Bakım Merkezine başvuran hastaların “Yıllarına Yaşam Katma” hedefi ile çalıştığını, Hastane Başhekimliğinin Palyatif Bakım Merkezine başvuran hastaların kendilerini evlerinde gibi hissedebilmeleri için gerekli fiziki hizmetleri yaptığını” belirtti.   ​

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası