TARIMSAL KAYNAKLI NİTRAT KİRLİLİĞİ İZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Tarih : 2017-01-11 / Kategori : Genel Haber

TARIMSAL KAYNAKLI NİTRAT KİRLİLİĞİ İZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

          İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu,  23 Temmuz 2016 tarihinde yayınlanan Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği çerçevesinde yer altı ve yer üstü sularında tarımsal kaynaklı kirliliğe neden olan azot ve azot bileşiklerinin belirlenmesi ve kirliliğin önlenmesi ile ilgili olarak çalışmalarımızı başlattık. ”dedi.

 

            Yolcu, Iğdır İli ve İlçelerinde belirlenen 12 su numunesi alma istasyonundan İl Müdürlüğümüz teknik personellerince her ay düzenli bir şekilde numuneler alınmaktadır. 
             Alınan numuneler Kurumumuz Laboratuvarında konusunda uzman teknik personellerce analiz edilerek su kaynaklarımızda ve topraklarımızda azot ve azot bileşiklerinin takibi yapılarak elde edilen veriler Bakanlığımız bünyesindeki  Nitrat Bilgi Sistemine yüklenmektedir.
            Bu çalışmalarda amaç; su kaynaklarında ve toprakta azot ve azot bileşiklerinin tespit edilmesi, azaltılması ve önlenmesidir. 
    Özellikle toprak ve su analizleri sonuçlarına göre gübreleme konusunda da çiftçilerimiz bilinçlendirilerek suların kirlenmesinin önüne geçmek ve aşırı kimyasal gübre kullanılmasını önleyerek üretimde verimlilik sağlamaktır. “ şeklinde konuştu. Haber :A. ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası