Erdoğan Kıbrıs’ta son sözü söyledi

Tarih : 2017-01-13 / Kategori : Siyaset

Erdoğan Kıbrıs’ta son sözü söyledi

        Federe devletin bir dönem Kuzey Kıbrıs, iki dönem Güney Kıbrıs tarafından yönetilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı, “Kaçan taraf yine Rumlar olacak dedik, oldu. Türk askerinin çekilmesi söz konusu olamaz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cenevre’deki Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son noktayı değerlendirdi.
    Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın farklı beklentileri çerisinde olduğunu belirten Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:
    “Garantör ülkeler istikrarlı bir yerde değil. Şimdi burada Kuzey Kıbrıs yoğun bir çalışma içerisinde. Samimiyet ortaya koyuyor. Güney Kıbrıs ve garantör ülke olarak Yunanistan hala farklı beklentiler içerisindeler.
    Garantiler, güvenlik noktasında ‘Türkiye’nin olmadığı garantörlüğü beklemeyin’ dedik. Güvenlikte de, biz daha önce belirlendiği gibi Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni eşit oranda asker bulunduracağız.
    Daha önce konuşmuştuk. Hala açık Maraş-kapalı Maraş, Erenköy var. Eğer Maraş’ı tamamen halkın istifadesine sunmak istiyorsanız bizim teklifimiz var, Erenköy ile Güzelyurt arası birleştirilerek Kuzey Kıbrıs’a bırakılır, diğer bölge de Güney Kıbrıs’a bırakılır. Yok Karpaz bize bırakılsın, yok orası bize bırakılsın, böyle bir şey olamaz dedik. Kaçan taraf yine Rumlar olacak dedik yine oldu.
    Annan Planı’nın artık geçerliliği yok. Şimdi yeni bir müzakere sürecidir. Bire dört, yani bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk Yönetimi başkanlık yapacak, dört dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başkanlık yapacak, böyle bir  şey de olamaz. Bunu daha önce de konuşmuştuk; 1’e 2. Bir dönem Kuzey Kıbrıs Türk  Yönetimi liderliği alacak, iki dönem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yönetimi alacak. Adil olan budur. Yani biz orada adil, kapsayıcı bir barış istiyorsak ölçüsü budur. ‘Bunun dışında bizden kimse bir şey beklemesin’ dedik, bunu yetkililerine söyledik.”

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası