ŞEKER HASTALIĞINIZ MI VAR? DİYABET OKULUNA GELİN

Tarih : 2017-01-28 / Kategori : Sağlık

ŞEKER HASTALIĞINIZ MI VAR? DİYABET OKULUNA GELİN

         Diabetes Mellitus (DM ), halk arasında bilinen tabiri ile Şeker Hastalığı. Bu hastalık pankreasın yeterli insülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan kronik bir rahatsızlıktır.

 

 Şayet insülin hormonu vücudumuzda olmazsa ya da etkisi bozulmuş ise şeker hastalığı denilen şeker yükselmesi gerçekleşmiş olur. Kan şekeri yüksekliği sürekli olarak devam edecek olursa bazı organlarda ( sinir, göz, kalp, böbrek vs.) zaman içerisinde ciddi bozukluklara sebebiyet vermektedir.
    Diyabet konusunda şeker kontrolünün öneminden bahseden Iğdır Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Ercan KARATAŞ: ’’Diyabet tanısı konulmuş hastaların kontrollerini düzenli yaptırmaları gerekmektedir. Ancak bazı hastalar uyarılara rağmen diyetlerine dikkat etmiyorlar.         Kandaki şeker seviyesi yükselmiş hatta komaya girmiş vaziyette hastaneye başvuran hastalarımız olmaktadır. 
    Biz hekimler hastalarımızın şeker seviyesini kontrol ve tedavi etmekte oldukça zorlanıyoruz .’’ dedi.
    Iğdır Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan Diyabet Okulundan bahseden KARATAŞ  ‘’ Hastalarımız ve yakınları için eğitim amaçlı hastanemizde açılan Diyabet okuluyla diyabete dair birçok konuda eğitim verilmektedir.’’ dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası