GEBE OKULUNA İLGİ BÜYÜK

Tarih : 2017-02-15 / Kategori : Sağlık

GEBE OKULUNA İLGİ BÜYÜK

Iğdır Devlet Hastanesi, Sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik olarak halk eğitimi ve sağlığına vermiş olduğu önemi bir kez daha gösterdi. 

  Gebe okuluyla gebeleri anneliğe hazırlamaya başladı.
    GEBE OKULUYLA HEDEFİMİZ
-Gebelik konusunda bilgi düzeyinin artması
-Doğum eylemini ve doğumu anlatmak, korkuların giderilmesini sağlamak
-Doğal doğum konusunda bilgilendirmek
-Bebek bakımı – beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek.
-Gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek – doğum için hazırlanmak
    Gebe Okulu projesini hayata geçiren ve ücretsiz olarak anne adaylarına eğitim vermeye başlayan hastanemizde eğitimler geniş katılımlı olarak devam ediyor. Gebe eğitimleri daha profesyonel hale getirilmiş, gerekli düzenlemeler yapılarak gebelerin eğitim için uygun ortam ve eğitim materyalleri sağlanmıştır.
Gebe okulunda eğitim başlıklarımız: Gebelik oluşumu, Beslenme, Bakım, Tehlike belirtileri, Gebelik egzersizleri, Doğum ve nefes egzersizleri, Loğusalık bakımı, Anne sütü ve emzirmenin faydaları, Bebek bakımı şeklinde oluşmaktadır.
Eğitim için randevu gerekmemektedir. Eğitimler, açık gruba yönelik, bireysel danışmanlık veya gebenin eşi ile birlikte katılacağı eğitimler şekilde yapılmaktadır.
Muayene, tahlil, NST sırası beklerken zamanlarını ayırabilecekleri bir program olup eğitimleri tamamlayan gebelere katılım belgesi verilmektedir.
Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.
Derse gelen anne adayları, böyle bir eğitimin gerekli olduğuna, ayrıca herkesin de bu eğitimlere katılması gerektiğini belirttiler. Hastanedeki doktor ve sağlık çalışanlarının ilgisinden memnun kaldıklarını, derslerin hem keyifli hem de öğretici olduğunu söylediler.
Konuyla ilgili Başhekim Nevruz EREZ: Doğum kadının bilgeliğidir. Gebe eğitim programına katılan tüm gebelerin gebelik, doğum, çocuk bakımı, emzirme, çocuk sağlığı vb. gerekli konularda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla gebe okulumuzu açtık. Hafta içi her gün saat 08-16 arasında eğitimler verilmektedir. Eğitimler konu anlatımlı ve uygulamalar eşliğinde 10 kişilik guruplardan oluşmaktadır. Eğitim modüllerimize istekli olan baba adayları da eşleriyle birlikte katılabileceklerdir

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası