IĞDIR BELEDİYESİ BOZUK GIDALARA GEÇİT VERMİYOR

Tarih : 2017-02-22 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR BELEDİYESİ BOZUK GIDALARA GEÇİT VERMİYOR

Zabıta Ekipleri Denetimlerini Aralıksız Sürdürüyor.

      Gelen şikâyetler üzere Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü gıda maddesi satan ve üreten tüm dükkânlar, kaldırım işgalleri, dilenci ile seyyar satıcılar
konusunda denetimleri hızlandırdı.
    Iğdır’ın modern ve yaşanılabilir bir kent yapmakta kararlı olduklarını belirten Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit:” son kullanma tarihi geçmiş veevsafı bozulmuş muhtelif farklı kalemdeki gıda maddesine el konulmuştur.
    Gerek esnafımızdan ve gerekse vatandaşlarımızdan ricamız sattıkları ve aldıkları ürünlerin son kullanma tarihini kontrol etmeleridir. Denetim sonucu el konulan gıda maddelerinin muayenesinde kokuşmuş, evsafı bozulmuş ve tüketilmesi halinde insan sağlığını tehdit edeceğinden, imhasına karar verilmiştir. Bu maddeler, tüketildiği takdirde zehirlenme dahil insan sağlığını olumsuz olarak etkileyebilir. Halkımızın mühürsüz et almamaları et ve et ürünleri satışı yapan kasaplarda şüpheli gördükleri durum hakkında zabıtaya bilgi vermeleridir.
    Halkımızın alışveriş yaparken aldıkları ürünün etiket bilgilerine, fiziksel görünümüne de bakmalarını istiyoruz. Kolay para kazanmak uğruna halkın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Kimse halkın sağlığını hiçe sayamaz. Tarihi geçmiş bu gıdaları çöp düzenli depolama alanında imha ettik.
İşyeri sahibi ve işyeri hakkında yasal işlem yapılmaktadır.   Denetimlerimiz aralıksız sürecektir ” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası