BAŞKAN YİKİT’TEN RESİM ATÖLYESİNE ZİYARET

Tarih : 2017-02-27 / Kategori : Genel Haber

BAŞKAN YİKİT’TEN RESİM ATÖLYESİNE ZİYARET

Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit Kültür Müdürlüğü tarafından açılan Resim atölyesini ziyaret etti.

 

      Aslıgil Demirel’in hocalığında yapılan Resim Atölyesi, Iğdır Belediyesi’ne ait Gençlik Yaşam ve Kültür Evi’nde her Pazar 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşmektedir.
    Resim Çalışmalarımız farklı yaş gruplarında devam ediyor diyen Alsıgil Demirel:” çeşitli yaş gurubu öğrencilerimize resim eğitimi veriyoruz.   Yapmış olduğumuz bu yönlendirmeler doğrultusunda, resim atölyemizde öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirecek birçok etkinlik (kara kalem, yağlı boya, kuru boya, pastel boya, toz pastel, akrilik boya, guaj boya , ahşap boyama, vitray boyama gibi çeşitli boyama teknikleri öğretiyoruz. Dedi.
        Sanat aktiviteleriyle uğraşan çocukların yabancı dillerden coğrafyaya, matematikten fene geniş bir alanda daha başarılı olduğu gözlemlenmiştir diyen Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit sözlerine şöyle devam etti:” Araştırmalara göre müzik, resim, drama, heykel, çizim vb. yaratıcı ifade biçimlerinden herhangi birinde çalışmalar yapan öğrencilerin, uygulanan testler ve sınavlarda daha yüksek puanlar elde ettiğini ortaya koymuştur. Resim sanatı, çocukların zekasını geliştiriyor. Araştırmalar gösteriyor ki sanat, çocukların beyin aktivitesine gelişme
göstermesine katkı sağlıyor. Resim derslerinde çeşitli sanat eserleri detaylarıyla tartışılır. Bu yolla çocuklar kendilerini iyi bir şekilde ifade etmeyi öğreniyorlar.
          Böylece resim dersleri, öğrencilerin olayları tüm yönleriyle ele almasını sağlayarak sorunları çözme yeteneklerini geliştiriyor. Tüm insanlık tarihinin anlaşılmasının sanat formlarına bakarak gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak, aslında, sanat eğitiminin ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Sanat hayata hayal gücü katar.
         Sonuç olarak, çocukların sosyal, duygusal, entelektüel ve kişisel gelişimleri için sanat aktivitelerine dahil edilmesi olmazsa olmazdır. Iğdır Belediyesi’ne ait Gençlik Yaşam ve Kültür Evi’nde; Öykü atölyesi her cumartesi 13.00-15.00 saatleri arasında, Resim Atölyesi ise her Pazar 14.00-17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak verilen eğitimlere Iğdırlıları davet ediyorum. ”dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası