BAKAN ARSLAN: “16 NİSAN’DA MİLLETİN KARARI BAŞ-GÖZ ÜSTÜNE DİYEREK, HİZMETİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

Tarih : 2017-03-04 / Kategori : Siyaset

BAKAN ARSLAN: “16 NİSAN’DA MİLLETİN KARARI BAŞ-GÖZ ÜSTÜNE DİYEREK, HİZMETİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”

        Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: Memleketi Kars’ta “16 Nisan akşamı milletin kararı baş-göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz.” Şeklinde bir ifade kullanarak, o gün tüm Ülkede olduğu gibi Kars’ta da huzur ve güven ortamında bir oylama yapılacağına inandığını söyledi.

 

    Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için memleketi Kars’ta ‘Evet’ kampanyası başlattı.
    Bakan Arslan, partisinin Kars İl Başkanlığınca referandum kampanyasını yürüttüğü Faikbey Caddesi üzerindeki “Evet” bürosunun açılışını Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte gerçekleştirdi.
    Kars Milletvekili ile birlikte Özel uçakla Kars’a gelen Bakan Arslan’ı Harakani Havalimanında Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkan Vekili Yakup Yıldız, partililer ve vatandaşlar karşıladı.
    Bakan Ahmet Arslan daha sonra Kars Valisi Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret ederek, gazetecilere açıklamada bulundu.
    VALİ DOĞAN: “REFERANDUM GÜVENLİĞİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ”
    Burada Bakan Arslan’a kısa bir brifing veren Vali Doğan, Ülkemizin bir referandum sürecine girdiğini ve Valilik olarak referandumun huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılması için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.
    Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında bölge valileri ile Erzurum’da seçim güvenliği toplantısı yaptıklarını hatırlatan Vali Doğan: “Seçimden önce, seçim günü ve seçimden sonrasında alınacak tedbirleri birlikte istişare ettik. Sayın Bakanımızın talimatlarını aldık. Daha sonra ilimizde alınması gereken tedbirleri, yine ilimizdeki yönetici arkadaşlarla gerek adli gerek mülki erkân ile birlikte görüştük. Niyetimiz, amacımız vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde iradesini sandığa yansıtabilmesidir. Bununla ilgili gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. İnşallah huzurlu bir şekilde ilimizde de referandumu yapacağız. Referandumun ve sonuçlarının ülkemize, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yine yürüyen projelerimiz var. Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapmış olduğumuz Cazibe Merkezleri ile ilgili toplantıda ve toplantı sonrasında arz ettiğim hususlar var. Onları da takip ediyoruz. Bir taraftan işlerimizi yaparken, bir taraftan da güvenlik tedbirlerini de almaya devam edeceğiz. “dedi.
    BAKAN ARSLAN: “16 NİSAN AKŞAMI MİLLETİN KARARI BAŞ-GÖZ ÜSTE DİYEREK, MİLLETİN KARARI ÇERÇEVESİNDE HİZMETİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ.”
    Kars Valisi Rahmi Doğan’ın ardından gazetecilere açıklamada bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: “16 Nisan akşamı milletin kararı baş-göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz.” Şeklinde bir ifade kullanarak, o gün tüm Ülkede olduğu gibi Kars’ta da huzur ve güven ortamında bir oylama yapılacağına inandığını söyledi.
    Başta Anayasa değişikliği olmak üzere ülkemiz açısından önemli bir süreç yaşadıklarını söyleyen Arslan, bir anayasa değişikliği kapsamında, halkın iradesinin tecellisi anlamında halkın hakemliğine başvurduklarını ifade etti.  
    Yürütme olarak devletin tüm imkânlarını referandum güvenliğinin sağlanması için seferber etiklini de belirten Ahmet Arslan: “Bizim istediğimiz, 16 Nisan’da huzur, kardeşlik ve barış içerisinde, insanımızın iradesinin sandığa yansımasıdır. Bu konuda yürütme olarak bizim bütün imkanlarımızı seferber edip, insanlarımızın iradesinin sandığa sağlıklı yansıyabilmesi adına yapılması gereken her şeyi yapmak istiyoruz. Hükümet olarak bunu yapıyoruz. Elbette ki mülki idarede sayın valim ve çalışma arkadaşları keza bunu yapıyor. Parti olarak da milletvekilimiz, il başkanımız, teşkilatlarımızla birlikte yine yapmaya çalıştığımız budur. Halkın kararına saygılı olmak gerektiğini bilerek ve bunu doğru telaffuz ederek çalışıyoruz.”dedi.

    AMACINI AŞAN VE İNSANLARIN İRADESİNE İPOTEK KOYAN İFADELERDEN KAÇINMALIYIZ!
    Referandum sürecinde amacını aşan ve insanların iradesine ipotek koyan ifadelerden kaçınmak gerektiğinde de vurgu yapan Arslan açıklamasında: “Çünkü zaman zaman görüyoruz ki bazen amacını aşan ifadeler kullanılıyor. Belki de bazen çok kötü niyetli ifadeler kullanılıyor. İnsanların iradesine ipotek koyacak veya iradesinden kaynaklı insanları ayrıştıracak cümleler kullanılıyor. Bu ülkemize yakışmıyor, insanımıza da yakışmıyor. Kars’tan şunu söylemek isteriz ki; bin yıldır bu coğrafyada etnik yapısı, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun insanlarımız birlik içerisinde, beraberlik içerisinde adeta bir mozaiğin parçaları gibi huzur içerisinde yaşamışlar ve bu coğrafyadan her yere bu anlamda güzel bir mesaj vermişler. Kars’tan yine bu mesajı vermek isteriz ki; ayrışmayı değil, birlik bütünlük içerisinde ülkemizi hedeflerine sağlıklı bir şekilde götürmek adına biz yol alıyoruz, yol almaya çalışıyoruz. Milletimiz de bunu yapmaya çalışıyor. Milletimizi, insanımızı birbirine düşürecek ifadelerden kaçınmak, kutuplaştırmadan özellikle kaçınmak gerekiyor. Bu birlik mesajıyla biz Kars’ta inşallah çok güzel, çok huzurlu bir seçimle birlik ve beraberlik mesajıyla yine her zaman ki gibi Türkiye’ye mesajımızı vereceğiz.

    AMACIMIZ ÜLKEMİZ NASIL KALKINIR OLMALI!
    Ama Türkiye’deki herkese de, 81 ildeki herkese de söylüyoruz ki; biz ülkemiz daha iyi nasıl kalkınır? Daha iyi hedeflerine nasıl iyi hedeflerine erişir? Daha hızlı nasıl adımlar atarak dünya ile rekabet eder? Onun peşindeyiz. Bunun peşindeyken bu süreci başka noktalara çekmek, kutuplaşmaya özellikle insanlarımızı sevk etmek kadar yanlış ve kötü bir şey yok. Bundan geçmişte ülkemizde, başka ülkelerde çok acı dersler çıkardı. Bence tekrar onları yaşamamak adına herkesin söylemlerine dikkat etmesi lazım, ifadelerini seçerek kullanması lazım, bizim de yapmaya çalıştığımız bu dur. Dolayısıyla inşallah huzurlu bir halk oylaması olacak. Günün sonunda da milletin kararı baş-göz üste diyerek, milletin kararı çerçevesinde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz.
    KARS’TA Kİ YATIRIMLAR VE PROJELER DEVAM EDİYOR
    Tabi elbette ki Kars’ta insanlarımız Kars’ın yatırımları ile ilgili, Kars’ın kalkınması ile ilgili, Kars’ın projeleri ile ilgili merak ettikleri var.  Ama sık sık da geliyoruz projeleri ifade ediyoruz, insanımızla paylaşıyoruz. Kars’ta da şunu söylemek isteriz; biz gerek milletvekilim ile birlikte Ankara’da gerek sayın valimizle, belediye başkanlarımızla, il başkanımızla ve buradaki paydaşlarımızla birlikte ilin projelerinin bir an önce hayata geçmesi için çalışıyoruz. Hep söylerim Serhat’ı bekleyen şehir değil, bu konumundan yararlanan şehir olması adına da projeleri tek tek hayata geçiriyoruz, takip ediyoruz, süreçleri hızlandırıyoruz. İnşallah Kars bu konuda örnek olacak illerden biri olacak. Ama sadece Kars değil bölge olarak kalkınmamız önemli.  Biz bunu da önemseyerek, geçen hafta yine Ankara’da Cazibe Merkezleri ile ilgili, Kars-Ardahan-Iğdır işadamları, valileri, milletvekilleri bir araya geldik. Çok da başarılı bir programdı. Cazibe Merkezileri ile ilgili 27 Şubat itibariyle başvurular bitti. Ancak hemen bunların değerlendirilmesinin arkasından yeni başvurular alınacak, dolayısıyla süreç durmayacak. Bölgenin kalkınması ve diğer bölgelerle arasındaki kalkınmışlık farkını gidermek adına inşallah daha birçok projeyi hayata geçireceğiz.” 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası