Bugün 14 Mart Tıp Bayramı

Tarih : 2017-03-14 / Kategori : Sağlık

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı

           İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren, başta Iğdır devlet hastanesindeki personelim olmak üzere bütün tıp camiasının tıp bayramını kutluyorum.

 

Karşılaştıkları tüm güçlüklere rağmen, kutsal mesleğimizin icrasında halkımızın sağlık sorunlarının çözümünde gösterilen insanüstü gayretlerimiz taktire şayandır. Bu emeğin hiçbir maddi değerle karşılanması mümkün değildir.
     İnsan sağlığı için harcanan mesai en mukaddes zaman dilimidir. Daha sağlıklı toplum için 'Tıbbın tüm dallarıyla etkili, verimli, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmak için, her şart ve durumda, bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yapmaya devam edeceğiz.
Son 13 yılda uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programıyla, insanımızın yaşam kalitesi ve sunulan sağlık hizmeti kalitesi çok önemli düzeyde artmıştır. Sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştırılmış, herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması sağlanmış, sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar götürülerek insan odaklı hizmet verilmeye başlanmıştır.
    Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız. Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.
     Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ömrünün son döneminde, hastalığının ilerlemesine rağmen 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek, yabancı doktor istememiş, Türk hekimine sağlığını emanet etmiştir.
    Halkımıza hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk. Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya devam edeceğiz.
    Bu duygu ve düşünceyle tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tekrardan kutluyor, bu uğurda hayatını feda eden meslek şehitlerimize Allahtan rahmet yaşayanlara sağlık huzur ve mutluluk diliyorum                                                                     
                                                                                                                                  Iğdır Devlet Hastanesi Yöneticisi
                                                                                                                                          Op.Dr.Nevruz EREZ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası