HAZAR'IN SESİ YARIŞMASI

Tarih : 2017-03-29 / Kategori : Eğitim

HAZAR'IN SESİ YARIŞMASI

25 Mart 2017 Cumartesi günü Hazar okulları istanbul ve Iğdır yerleşkelerimizde eş zamanlı olarak “the voıce of hazar – hazar’ın sesi” adlı bir yarışma düzenlendi.

 

    Hazar okulları bünyesindeki yabancı diller bölümü tarafından geleneksel hale gelmiş bir etkinlik olan ‘Hazar’ın Sesi’ yarışmasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 
    Ön elemeler sonucunda finale kalmayı başaran 10 öğrenci hazar’ın sesi olmak için kıyasıya yarıştı.
    Iğdır yerleşkemizdeki öğrencileri değerelendirmek üzere 3 ünlü isim aramızdaydı. Zeynep Dizdar, Faruk K., hemşerimiz Doğukan Çavlu ve okul aile birliği başkanımız Musa Bulut öğrencilerimizi çeşitli kriterlere göre değerlendirdiler.
    Jürimize Iğdır halkı tarafından oldukça büyük bir ilgi gösterildi. Kendileriyle resim çekmek isteyen kalabalık bir hayran kitlesi ünlülerimizi havalimanında karşıladı. Okul öğrencilerimizden bir grup ise kendilerini çiçeklerle karşıladı ve ığdırda böyle bir ilgi ile karşılaşan ünlülerimiz oldukça mutlu oldu.
    yarışmaya katılım şartı öğrencilerin seslendireceği şarkının yabancı dilde olmasıydı. Finale kalan öğrencilerimiz ingilizce, rusça ve fransızca dillerinde seslendirdikleri şarkılarla jüriden ve izleyiciden büyük beğeni aldı. 
    Bazı şarkılarda jürimizin dayanamayıp öğrencilere oldukları yerden eşlik ettikleri gözden kaçmadı. İzleyiciler arasında bulunan bazı velilerimizin ise oldukça keyif aldığı ve şarkılar eşliğinde dans ettikleri de yine dikkat çekti. Ayrıca ünlülerimizin yarışmanın başında ve kapanış kısmında seslendirdikleri pop şarkılarıyla izleyicilerimiz oldukça keyifli bir vakit geçirdi.
    Uygun kostüm, seyirciyi etkileme ve sahne duruşu, ses tonu ve yorum gücü, detone olmamak ve doğru telafuz kriterlerine göre değerlendirme yapan jürilerimiz puan verirken karar vermekte oldukça zorlandı.
    Öğrencilerimizden Asya Omay ve Aslı Sayın 4 Jürimiz’den de 10 tam puan alarak 2.tura kaldılar. 2. turda Aslı Sayın adele’den “rollıng ın the deep” adlı parçayı seslendirirken, Asya Omay’ ise valerya’dan “çasiki” adlı parçayı seslendirdi. 
    Bu sefer puan yerine salondaki izleyicilerimizden her iki performansı da izledikten sonra beğendikleri ölçüde alkışlamalarını istedik ve her iki performans için de aynı ölçüde alkış aldıklarını görünce hem jürinin hem de izleyicilerin ortak kararı ile iki öğrencimizi de birinci ilan ettik.
    Iğdır hazar’ın bu seneki sesleri 6. sınıf öğrencilerimizden Asya Omay ve Aslı Sayın oldu ve birincilik ödülünü almaya hak kazandılar.
    İstanbul Hazar’ın sesi ise ındıla’dan danse danse parçası ile jüriden en yüksek puanı alan 5. sınıf öğrencilerimizden mina aslan asya oldu.
    Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası