Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tarih : 2017-04-22 / Kategori : Genel Haber

Kutlu Doğum Haftası  Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Iğdır İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum ana Programı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

 

  İnci düğün salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Turgay Alpman, Vali Yrd. Bilgehan Karanfil,  İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Turan, Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı ALMA, İl Müftüsü Cüneyt Kulaz,  Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Alhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş,  Kanaat Önderleri, Emekli Din Görevlileri, İmam-Hatipler, Kuran Kursu Öğreticileri ve çok sayıda bay bayan vatandaş katıldı.    
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program 4-6 yaş minik yürekler kuran kursu öğrencileri tarafından gösteriler düzenlendi. İlahi ve kasidelerinde okunduğu programda günün anlam ve önemine binaen açılış konuşmasını Müftü Yrd. Ahmet Gözcü, yaptı. 
     Hafta boyunca  din görevlilerince yetiştirilen çocukları izlerken büyük gurur duyduklarını vurgulayan Gözcü, “Onlarla heyecanlandık, onlarla hislendik ve eminim bu sene 2017’nin konusu olan ‘Hazreti Muhammed ve Güven Toplumu’ isimli Kutlu Doğum programları amacına ulaştı.
     Güven konusunda toplumun ne yapması gerektiği, nasıl bir toplum olması gerektiği hususunda özellikle çocuklarımızın, yarınlara emaneti teslim edeceğimiz genç nesiller olarak nasıl yetiştirilmesi gerektiği hususunda hafta  boyunca çok verimli bir program geçirdik. Kutlu Doğum Haftasının her sene bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüştüğünü belirten Gözcü,  “Milletimizi millet yapan ve milletimizin her ferdini bir araya getiren en büyük sevgi, Peygamber sevgisi, Peygamber sevdasıdır. Kutlu Doğum Haftasını, bu sevgiyi bilgiye ve bilince dönüştüren bir hafta olarak idrak ediyoruz.” diye konuştu.
    Vali Ahmet Turgay ALPMAN’ise,  İnsanların hayatındaki istikametlerini Hz. Peygamber’in örnek hayatından feyz alarak çizmeleri gerektiğini vurguladı.
    Alpman, Kutlu Doğum Haftasının sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde de Diyanet İşleri Başkanlığımız öncülüğünde idrak ediliyor. Kutlu Doğum Haftası her sene bir bilgi, aydınlanma ve irfan ziyafetine dönüşmektedir.”şeklinde konuştu.
    İl Müftüsü Cüneyt KULAZ’ise, Kutlu Doğum Haftasının Iğdır’da her yıl büyük bir ilgi ve coşkuyla kutlandığını belirterek, Kutlu Doğum Haftasının 2017 yılı ana temasının ’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ olarak belirlendiğini ifade etti. Kulaz, Hazreti Muhammed’in örnek hayatını anlattı. Âlemlere Rahmet Olarak gönderilen, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in bizlere sunduğu merhamet ve şefkat vurgusunun tüm yaralara merhem olması temennisinde bulunan Müftü KULAZ, tüm
İslam âleminin Kutlu Doğum Haftasını tebrik ederek katılımcılara teşekkür etti.
    Program İl Müftüsü Cüneyt kulaz tarafından Protokole Gül taktimiyle son buldu.
Haber : Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası