Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Tarih : 2017-07-27 / Kategori : Sağlık

Erken Teşhis Hayat Kurtarır!

Dr.Alpaslan EROL Kanser Taramalarında Hedef Türkiye’de İlk 3 dedi;

          İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde “Kanser Tarama” başlıklı duyuru, “Taşımalı Sistemle” merkez ve 3 ilçemizde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçlarla birlikte ,  vatandaşlarımız evlerinden  alınarak KETEM’ de tüm taramaları yapılıp tekrar evlerine bırakılırken, gelen kadınlarımıza da hediyeler veriliyor. 
            İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan EROL konuşmasında; Sağlık hizmet standartlarında en yükseğe ulaşma hedefiyle yola çıkan  KETEM biriminde ücretsiz olarak yapılan taramalara devam ediliyor. Taramalar kapsamında Rahim Ağzı Kanseri, Kolon Kanseri ve Meme Kanserleri üzerine tetkikler yapılıyor. 2016 yılında ilimizde Kanser Tarama verilerine göre ,8 bin 933 kişi taranmışken,  2017 yılı ilk yedi aylık verilere göre ilimizde 6 bin 356 kişi tarandı.Hedefimiz Türkiye’de  İlk 5te olan ilimizi ilk 3’e taşımaktır.
         Dr.EROL; İlimizde yürütülen kanser taramalarında emeği geçen tüm Aile Hekimlerimizi, Aile Sağlığı Elemanlarımızı, KETEM personelini ve Halk Sağlığı Müdürlüğü personellerini tebrik ve teşekkür ediyorum. Kanser Taramaları ve Kanser Farkındalık etkinliklerinin  ilimizde etkin olarak yürütülmeye devam edeceğini Kanser Taramasını yaptırmak isteyen tüm vatandaşlarımızın önce Aile Hekimine başvurarak bilgi almasını ve kanser taraması yaptırmak üzere KETEM’e davet ediyoruz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası