TARIM HAVZALARI DAİRE BAŞKANI UĞUR ERDEM İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Tarih : 2017-07-27 / Kategori : Genel Haber

TARIM HAVZALARI DAİRE BAŞKANI UĞUR ERDEM İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Uğur ERDEM İlimizi ziyaret ederek, Tarım Havzaları ile ilgili çalışmalarda bulundu. 

 

 
        İl Müdürlüğü ziyaret eden ERDEM, İl Müdürü Özkan YOLCU ile İlimizdeki tarım alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundukları sohbetten sonra toplantı salonuna geçildi. 
       İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Havzaları Daire Başkanlığının talebiyle "Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli Kapsamında, 2018 Üretim Yılı İlçeler Bazında Desteklenecek Ürünlerin Değerlendirilmesi Toplantısı" yapıldı.
          Tarım Havzaları Daire Başkanımız Sn. Uğur ERDEM'in Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; İl Müdürü Özkan YOLCU, İl Müdür Yardımcısı Aziz DURAK,  Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Bakanlık Havza Dairesinden Proje Koordinatörleri Salih AYDIN ve Emre YENİAY ile konu sorumlusu 1 personel katıldı.
         Toplantıda İl Müdürü Özkan YOLCU'nun toplantı konusu ile ilgili yapmış olduğu konuşmanın ardından, İlin tarımsal yapısı ve havzadaki ürünler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.
           Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında; bölgemiz ekolojisine uygun, ekonomik açıdan bölgeye katkı sağlayacak potansiyel üretimlerin ortaya konulması, hali hazırda desteklenmekte olan ürünlerin İlçe detayında yeniden gözden geçirilmesi, yeni stratejik ürünlerin ve 2018 yılında desteklenecek ürünlerin belirlenmesi amacıyla güncel istatistiki verilerin ışığında yeniden bir değerlendirilme toplantısı yapıldı.
İlçe Müdürlerinin de tek tek görüşleri alınarak oluşturulan 2018 ürün listeleri nihai bir rapor haline getirildi.
         Yolcu,  2018 yılında İlçe detayından desteklenecek ürünlerin kesin olarak belirlenmesi Bakanlığımızın onayından sonra netlik kazanacaktır. “dedi.
     Toplantı sonunda diğer destekleme konularında da bir değerlendirme yapılarak, bilgi alışverişinde bulunuldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası