1 AYLIK İŞ YARIM GÜNE DÜŞTÜ

Tarih : 2017-09-13 / Kategori : Genel Haber

1 AYLIK İŞ YARIM GÜNE DÜŞTÜ

Karakoyunlu Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kalkan’ın girişimleri sonucu devasa pancar söküm makinesi  pancar üreticilerinin hizmetine sunuldu. 

 

              Karakoyunlu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kalkan, Bu makinenin devreye sokulmasıyla birlikte Karakoyunlu ilçesi ve  köylerinde pancar üretiminin artırılması hedeflendiğini  belirtildi.
            Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kalkan, Uzun yıllardır Karakoyunlu çifçisi pancar üretiminden uzak kalmıştı. Tekrar çifçimiz devletimizin teşvikleriyle birlikte pancar üretimine geri döndü. Ziraat odası olarak pancar üretiminin artırılması yönündeki yenilik çalışmalarımızada hız verdik. Bununla birlikte Karakoyunlu çiftçisine kolaylık olması ve üretimin artırılması için yeni bir Pancar Söküm Makinesinin satın alınmasına oda yönetimi ile birlikte karar verildi ve pancar sökme makinemizi aldık.”dedi.
            Tuncay Kalkan, Pancar sökme özelliğine sahip makineyle, bundan önce işçi emeğiyle bir ayda sökülebilen pancar artık yarım güne kadar düştü. Bu da pancar üreticisi için hem zamandan hem de ekonomiden tasarruf sağladı. 
            Çiftçi bundan böyle yarım günde pancarını söküp aynı gün içinde tonaj kaybı yaşamadan şeker fabrikası'na götürebilecek” şeklinde konuştu.. 
Çifçiler ise, Pancar söküm makinesinin gelmesi yükümüzü çok hafifletti. İşçilikten hemde zamandan tasarruf ettik. İşçilik maaliyetleri çok fazla Ziraat Odası Başkanı Tuncay Kalkan’a ilçemize yapmış olduğu değerli hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.”dediler.  Haber: Ali ŞIKTAŞ

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası