Ev Hanımıydı Kendi İşinin Patronu oldu

Tarih : 2017-09-16 / Kategori : Genel Haber

Ev Hanımıydı Kendi İşinin Patronu oldu

       Iğdır merkeze bağlı Karakoyunlu ilçesinde oturan 38 yaşındaki ev hanımı Yenigül Şıktaş, Kendi birikimiyle  köy hayatı ve tavuklara olan sevgisinden dolayı biriktirdiği para ile 4 bin kapasteli tavuk çiftliği kurarak hem çocukluk hayalini gerçekleştirdi hem de kendi işinin patronu oldu.

 

        Karakoyunlu ilçesinde yaşayan lise mezunu Şıktaş, tavuklara ve köy hayatına olan sevgisinden dolayı çocuk yaştan itibaren tavuk çiftliği kurmayı hayal ettiğini belirterek iş hayatına atıldı.
          Evli ve 2 çocuk annesi Şıktaş, Daha önce 30 tavuğum vardı. Hep hayalim bir tavuk çiftliği kurmaktı eşimin ve Oğlumun da desteği ile bir tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. Tavuk çiftliğini kurmak için bir yıl önce araştırmaya başladım internet üzerinden araştırdım. Telefonla bilgiler aldım. İlk etapta bin tavuk aldım. Yeni almış olduğum tavuklar doğuma yeni geçtiler. 
Günlük 250 - 300 arası yumurta alıyorum. Bu sayı her geçen gün artıyor. İlerleyen dönemlerde verim aldığımız süre içerisinde bu sayıyı artırmayı planlıyorum. Artırdığım zaman devlet teşviklerinden faydalanmayı planlıyorum. Çünkü sayı arttıkça iş gücü ve giderde artacaktır.  Tavuklar şimdilik bahçede doğal besleniyorlar kışın içeride biraz yem sıkıntısı çekeceğiz bunu da yumurtasını satarak  karşılamayı planlıyoruz. ”dedi.
              Annesine yardımcı olan hem de okuyan    Yunus Şıktaş, Annem hayalini gerçekleştirdi bende anneme destek olmak için yardımcı oluyorum. Boş zamanımı değerlendiriyorum. Tavuk çiftliğimizi 10  dekar alanda kurduk. Gördüğünüz gibi doğal besleniyorlar. Yerli yumurtaya talep fazla ve fiyatlarda çok yüksek 1 yumurta 80 Kuruşa satılıyor. Biz müşteri kazanmak ve sürüm yapmak için 50 Kuruştan veriyoruz. Salma tavukçuluk yaptığımız için yumurtaya da talep arttı. Çünkü tavuklarımız diğer tavuklar gibi kapalı alanda yemleme yapılmıyor. Açık alanda doğal besleniyorlar. Organik beslendiği için yumurta satışlarımız arttı. Satış n ekadar artarsa bizde tavuk sayısını artırmayı planlıyoruz. “şeklinde konuştu.
                 Zeki Şıktaş, ise, Karakoyunlu ilçesinde oturuyorum ilçemizde tavuk çiftliği kuruldu. Doğal ortamda beslendikleri için yumurtaları buradan alıyoruz. Çünkü doğal besleniyorlar.  Bakkaldaki yumurtaların doğal ve organik olduğunu bilemiyoruz. Bunun için yumurtamızı buradan alıyoruz. Yumurta fiyatları da çok uygun.dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası