I. Iğdır Arıcılık, Apiterapi ve Arı Ürünleri Paneli Düzenlendi

Tarih : 2017-10-12 / Kategori : Eğitim

I. Iğdır Arıcılık, Apiterapi ve Arı Ürünleri Paneli Düzenlendi

            Iğdır Üniversitesi ile Iğdır Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği “I. Iğdır Arıcılık, Apiterapi ve Arı Ürünleri Paneli” yoğun ilgi buldu. 
Üniversitemiz Karaağaç Kampüsü Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Vali Yardımcısı Bilgehan Karanfil, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu ve Iğdır Arı yetiştiricileri birliği yönetim kurulu başkanı Hüccet Şabahat’ın yanı sıra öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

             Panelin açılış konuşmasını yapan Iğdır Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüccet Şabahat, Iğdır’daki arı yetiştiriciliği hakkında bilgi verdi. Daha sonra söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu ise Iğdır’da arıcılığın gelişmesi için yaptıkları çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
            Panelde söz alan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’da Iğdır’da arıcılığın profesyonel olarak yapılması için üniversite olarak her türlü projeye açık olduklarını ifade etti. 
             Rektör Alma, üniversite olarak Iğdır’da bal yetiştiriciliğinin gelişmesi için birçok girişimde bulunduğunu bu amaçla Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü’nde Bal Ormanı oluşturduklarını dile getirdi.
             Yapılan açılış konuşmasından sonra panelde ilk önce söz alan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan arı ürünlerinin tedavide kullanımı ile ilgili sinevizyonlu sunum yaptı.
             Daha sonra panelde söz alan Antalya Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. İrfan Turhan, arıcılıkta biyoteknoloji ile ilgili önemli bilgiler verdi.
            Panelistlerden Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Aile Hekimliği Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Suat Sincan da Apiterapi’nin güncel gelişimi ile ilgili sinevizyonlu sunumda bulundu.
           Panele konuşmacı olarak katılan Antalya Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. İbrahim Yavuz, arı yetiştiriciliği konusunda bilgi verdi.
             Panelde son olarak söz alan Türkiye Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Başkan Danışmanı Dr. Metin Gürsan, arıcılık ve sağlık turizmi ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Panelin sonunda protokol üyeleri panelistlere plaket takdim ederek, verdikleri önemli bilgilerden ötürü kendilerine teşekkür etti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası