Iğdır Üniversitesi Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB)'a Üye Oldu

Tarih : 2017-12-02 / Kategori : Eğitim

Iğdır Üniversitesi Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB)'a Üye Oldu

           Iğdır Üniversitesine, geldiği günden beri yoğun tempo içinde çalışan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Üniversitemizin hem bölgede hem de dünyada önemli üniversiteler arasında yer alabilmesi için, hemen her alanda girişimlerini sürdürmektedir. Bu kapsamda Rektör Alma’nın girişimleriyle, Türkiye’den 20 üniversitenin üyesi olduğu Merkezi Asya Üniversiteler Birliği (MAUB)’nde Iğdır Üniversitesi de yerini almıştır. 

 

           “Merkezi Asya Üniversiteler Birliği”, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nin (KTMÜ) öncülüğünde 29 Nisan 2016’da kurulmuştur. Merkezi Asya ve komşu ülkeleri kapsayan oluşuma, 15 ülkeden 51 üniversite katılmıştır.
             Birliğin, Merkezi Asya’da; bilimsel, ekonomik, sosyal ve kültürel iş birliğinde önemli rol oynaması beklenmektedir. Bölge ülkeleri arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesine katkıda bulunacağı düşünülen oluşumun, bölge milletleri ve halkları arasında yakınlaşmaya zemin hazırlaması planlanmaktadır.
            Merkezi Asya Üniversiteler Birliği’nin amacı üniversiteler, yükseköğretim kurumları ve bunlarla işbirliği yapan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini artırmak, uluslararasılaşmayı desteklemek, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini sağlamak, ortak diploma programları geliştirmek, program geliştirme ve kredi transfer sistemleri üzerinde birliktelik sağlamak, kalite güvence sistemi oluşturmak ve akreditasyon mekanizmaları üzerinde çalışmak, üye olan üniversitelerin güçlü olduğu alanları dikkate alarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeleri geliştirmek olarak belirlenmiştir.
             Iğdır Üniversitesi, genç ve dinamik bir üniversite olması, bunun yanında özellikle konumu itibariyle Merkezi Asya Üniversiteler Birliği’nin amacını gerçekleştirmesinde büyük katkı sunacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası