HOCALI FACİASI 23 ŞUBAT CUMA GÜNÜ SAAT 10.00’DA ANILACAK

Tarih : 2018-02-21 / Kategori : Genel Haber

HOCALI FACİASI  23 ŞUBAT CUMA GÜNÜ SAAT 10.00’DA ANILACAK

     Azerbaycan Kars başkonsolosluğu , Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği,Iğdır Azerbaycan Evi Derneği tarafından ortaklaşa olarak hazırlanan bir programla Hocalı faciası anılacak.

 

      Iğdır-Azerbaycan Dil, Tarih ve Kültür Birliğini Yaşatma ve Destekleme Derneği başkanı Ziya Zakir Acar, 23  Şubat cuma günü saat 10.00  da Kültür merkezinde Hocalı faciasını anacağız.Bütün Iğdırlıları anma toplantısına davet ediyorum ”dedi.
          Hocalı da yaşananların İnsanlık dışı bir olay olduğunu Ermenilerin gerçek yüzleri olan vahşiliklerini ortaya koyduğunu söyleyen Acar, “Ermeniler tarih boyunca Türk düşmanlığı içerisinde olmuşlardır.Gerek 1918-20 gerekse de 1990-1992 yıllarında Masum savunmasız insanlara saldırarak Türk kanı dökmüşlerdir.Hocalı faciası da bunlardan biridir.Bilimsel olarak Ermenilerin tarihte Türk milletine yaptığı saldırıları anlatacağız ”şeklinde konuştu.
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal’da ,Hocalı faciası,unutulacak bir olay değildir.Her Türk Hocalı faciasını her alanda anlatmalıdır.Türk milleti hiç bir zaman Ermenileri katletmemiştir. sözde soykırım iddiaları iftira ve yalandan ibarettir.Bugün Hocalı'da ,Karabağ da binlerce insanı kadın ,çoluk çocuk demeden katliam yapan Ermenilerin dedeleri, babaları geçmişte de Iğdır ve çevresinde binlerce insanı diri diri damlara doldurup yakmışlardır. Buda gösteriyor ki Ermeniler kan dökücü Türk düşmanı olan bir millettir. ”dedi.
           Ünsal’ Iğdır’da herkesi bu anma toplantısına davet ediyoruz.Bilim adamları konuyu bir kere daha dile getirecek Ermenilerin gerçek yüzünü ortaya koyacaktır. Ermenilerin gerçek yüzünü Hocalı da görmek mümkün. Çünkü 1915 -20 yılları arasında uyguladıkları vahşeti 1992 de bir kez daha uygulamışlardır. Hocalı’da savunmasız insanları şehit etmişlerdir. Bugün Ermeni zulmünden kaçan binlerce Azerbaycan Türk'ü zor durumdadır. Programda Hocalı  soykırımını yaşamış canlı tanık Azerbaycan Milletvekili Havva Memmedov’da yaşadıklarını anlatacak. "şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.