MAKU'DA SINIR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarih : 2018-03-15 / Kategori : Genel Haber

MAKU'DA SINIR GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti sınır illeri arasındaki Sınır Güvenlik Toplantısı İran'ın Maku şehrinde gerçekleştirildi.

 

         Vali  Enver Ünlü'nün başkanlığındaki Türkiye heyeti; Hudut Komiseri Albay Şirzad Hacızadeh başkanlığındaki İran heyeti ile Maku Fermandarlığı Toplantı Salonunda bir araya geldi.
        Yapılan mutat toplantıda Türkiye Cumhuriyeti ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki sınır güvenliği ve kaçakçılık konuları ele alındı.
Toplantıda iki ülkenin müşterek sınır güvenliği hakkında konuşan Vali Ünlü; ''Şahsım ve beraberimdeki heyet üyelerimi İran İslam Cumhuriyeti topraklarında sıcak ve samimi bir ortamda karşılayıp ağırlamanız sebebi ile size ve heyetinize teşekkür ediyorum. Ülkelerimiz arasında mevcut bulunan iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin başta güvenlik olmak üzere, ticari, kültürel ve sosyal alanlar gibi her tür alanda karşılıklı olarak artarak devam edeceğine olan inancım tamdır. 
         Ülkelerimizde 21 Mart 2018 tarihinde kutlanan Nevruz Bayramı ve 1397 hicri- şemsi yeni yılın İran İslam Cumhuriyeti Devleti ve Milletine bereketli ve mutlu bir yıl olmasını diliyor, heyet üyelerinize, değerli Maku şehri halkına sağlık ve esenlikler diliyorum. Ülkenizden topraklarımıza bölücü terör örgüt mensuplarının geçişlerinin önlenmesi maksadıyla hudut hattında karşılıklı işbirliği, bilgi paylaşımı ve eş zamanlı operasyonların gerekliliğinin önemini belirtiyorum. Bu vesile ile iki ülke arasındaki mevcut güvenlik tedbirleri ve terörle mücadelenin artarak devamını diliyor, sizlere ve değerli heyet üyelerinize teşekkür ediyorum.'' dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.