Bahçeşehir Kolejinde Nevruz Coşkusu

Tarih : 2018-03-22 / Kategori : Eğitim

Bahçeşehir Kolejinde Nevruz Coşkusu

Iğdır Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli anlara sahne oldu. Iğdır Bahçeşehir Kolejinde Nevruz Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

 

         Etkinliklerde öğrenciler, bağlama ve gitar Halay, eşliğinde şarkılar söyleyerek, doyasıya eğlenme fırsatı buldu. 
Daha sonra halat çekme yarışı, yumurta taşıma yarışı, Halkoyunları gösterileri, Köse köse oyunu, ateş üstünden atlama gibi bir  birinden güzel etkinlikler yapıldı. 
            BAHARI MÜJDELİYOR
           Nevruz’un Türk kültüründe bereketi, uyanışı ve bununla beraberinde bir çok şeyi ifade ettiğini belirten Bahçeşehir Koleji okul yöneticisi Ergün Güvenal’ , “21 Mart, Türk coğrafyasında gündüz ve gecenin eşit olduğu, güneşin yüzünü güney yarım küreden kuzeye çevirdiği, tabiatın canlandığı, baharın müjdeleyicisi gündür. Kısacası nevruz, yeni günün ve gün ışığının müjdecisidir. Nevruz, Türk kültüründe bereketi, kardeşliği, sevgiyi, huzuru ve barışı temsil etmektedir” dedi.
        Güvenal, Bu gün öğrencilerimizin hazırlamış olduğu bir birinden güzel etkinliklerle nevruzu doyasıya kutlayacağız.”şeklinde konuştu.
Nevruz Kutlamasına Ak Parti İl Başkanı Av. Ahmet Tutulmaz, Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü M. Murat Aydoğdu, Karakoyunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cabbar Turan, Iğdır İl Mille Eğitim Şube müdürleri, Veliler ve öğrenciler katıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası