VALİ ÜNLÜTÜBİTAK YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Tarih : 2018-05-21 / Kategori : Genel Haber

VALİ ÜNLÜTÜBİTAK YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

          Vali  Enver Ünlü; Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kodlama, matematik ve fizik alanlarında düzenlenen liseler ve ortaokullar arası ''Araştırma Projeleri'' yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimizle bir araya geldi.

 

        Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu, dereceye giren okulların müdürleri, danışman öğretmen ve öğrencileri katıldı.
        İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aydoğdu; öğrencilerimizin ürettikleri projelerle kodlama alanında bölge birincisi ve Türkiye üçüncüsü olduğunu, matematik alanında bölge birincisi ve Türkiye dördüncüsü olduğunu ve son olarak Fizik alanında bölge birincisi olduğunu açıkladı.
Başarılı çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eden ve Iğdır'ı güzel bir şekilde temsil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Valimiz, üretilen bu projelerin; eğitim-öğretim niteliğinin ve etkinliğinin artırılması, bilişim teknolojilerine herkesin ulaşılabilirliğinin sağlaması, matematik, fen bilimleri ve teknoloji alanlarının geliştirilmesi ve bu alanlara ilginin artırılması, bilimsel araştırmalar ve toplum arasındaki ilişkilerin genişletilmesi ve güçlendirilmesi gibi hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı sağladığını belirterek, topluma faydalı bireyler yetişmenin herkesin görevi olduğuna dikkat çekip, öğrencilerimizin çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
       Program, öğrenciler Vali Ünlü, tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası